Asta VOLKOVAITĖ
ketvirtadienio rytą pro į darbą skubančių šiauliečių akis „praskrodė” iš ketvirtojo daugiabučio aukšto krentantis jaunuolis. Aiškėja, kad vaikinas tokį šuolį greičiausiai jau buvo suplanavęs. 
Prakalbo ligoninėje
 
Vakar apie 8 valandą medikams pranešta, kad iš Vytauto gatvės 80-ojo daugiabučio ketvirtajame aukšte esančio balkono iššoko 29-erių metų jaunuolis. Medikams nuvykus šiaulietis sėdėjo ant sniego krūvos ir lingavo galva. Vaikinas sėdėjo kaip vandens į burną prisipylęs, tad medikai negalėjo gerai suprasti, ar jaunuolį kažkas išstūmė pro balkoną, ar tai buvo paties sprendimas. Medikams paklausus, kur skauda, vaikinas tik linktelėdavo galvą.
Jaunuolis dėl galimo smegenų sutrenkimo, vidaus organų plyšimo bei kitų sužalojimų nuvežtas į Šiaulių apskrities ligoninės Priėmimo skyrių. Čia vaikinas prakalbo ir medikams pasisakė vardą.
 
Vaikinas planavo šuolį?
 
Vakar popietę šiaulietė Galina „Šiaulių naujienoms” pasakojo, kad vaikinas neseniai gydėsi  ligoninėje. Iš šios įstaigos grįžusiu jaunuoliu jo mamos prašymu rūpinosi Galina. 
 
„Praeityje su jo motina kartu dirbome toje pačioje bendrovėje, tad paprašyta pasirūpinti jos sūnumi negalėjau atsisakyti”, - prisimena Galina. Anot moters, ji dažnai užsukdavo į butą, kuriame gyveno vaikinas, bet nakčiai niekada nepasilikdavo.
 
„Trečiadienio vakarą vaikinas prasitarė, kad jis ruošiasi kažką daryti. Jo žodžiai priminė atsisveikinimo žodžius”, - mano Galina. Moteris sako, kad tą vakarą neįtarė, kad vaikinas galėtų ryžtis tokiam žingsniui, ir jį paliko vieną. Rytą ketvirtajame daugiabučio aukšte esančio butų durų Galinai niekas nebeatidarė.
 
Motina nežino apie sūnaus šuolį
 
„Žinau, kad medikus iškvietė praeiviai”, - teigia moteris. Galina sako po nelaimės nuvykusi į Šiaulių apskrities ligoninę aplankyti globotinio. Vaikino galva buvo įtvare, o kraujo spaudimas buvo smarkiai nukritęs. Medikai teigė, kad visų sužalojimų dar nenustatė ir ruošiamasi daryti ekoskopiją. Anot Galinos, įtariama, kad Dmitrijui gali būti lūžęs dubens kaulas. Ar šuolis iš balkono nepažeidė stuburo slankstelių, taip pat dar nėra aišku.
Galina sako, kad Rusijoje gyvenančiai vaikino motinai prastos naujienos dar nesiryžo pranešti, bet jaučianti pareigą tai būtinai padaryti.

Į viršų