2014-01-20 12

Šiaulių miesto savivaldybė planuoja dar šį pavasarį Talkšos ežero pakrantėje įrengti daugiau įvairių poilsiui skirtų zonų – nutiesti takelius, pastatyti suolelius ir t. t.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Mindaugas LAURINAITIS
Svarstoma, kad tai turėtų paskatinti šiauliečius ir miesto svečius dažniau ateiti prie ežero ir leisti laisvalaikį gamtoje. Manoma, kad labiau sutvarkius šią pakrantę ir įrengus poilsio zonas, pakrantėje galėtų atsirasti erdvės pasireikšti jauniems verslininkams – pilstyti arbatą ar siūlyti kitas paslaugas.
Miesto vadovai kartu su architektais ir dizaineriais vakar buvo nuvykę į ežero pakrantę apsižiūrėti bei vietoje įvertinti, kur kokius darbus būtų galima atlikti. Pasirinktas fantastiškas oras – spaudžiant žiemiškam šaltukui ir esant grynam orui idėjos greitai išsikristalizuoja. Kiek šioms idėjoms įgyvendinti reikės pinigų ir iš kur bus gautas finansavimas, kol kas dar nėra žinoma. Vis dėlto, tokios idėjos turėtų paskatinti gyventojus dar dažniau aplankyti ežerą. Pakrantėje iškilusi Viliaus Purono „Geležinė lapė“ greitai tapo traukos objektu bei susitikimų vieta. Ten pat įrengtas ir kitas dizainerio sumanymas – „energetinis labirintas“.

 

Į viršų