Trečiadienį iš Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto sklido gardūs kvapai – III kurso lietuvių filologijos ir komunikacijos studentės prisijungė prie akcijos „Pyragų diena“ ir savo fakulteto studentų kampelyje susirinkusius vaišino gardžiais kepiniais.

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ
Iniciatyva „Pyragų diena“ lapkričio 6 dieną visoje Lietuvoje vykdoma jau antrus metus iš eilės. Šią dieną įmonių darbuotojai ir geros valios žmonės į savo darbovietę arba mokymosi įstaigą skatinami atsinešti iškeptą mėgstamiausią pyragą ar kitą gardėsį, už suderėtą kainą jį parduoti kolegoms ir surinktas lėšas skirti labdarai.
„Šioje akcijoje dalyvaujame jau antrus metus. Pernai renginys vyko Socialinių mokslų fakultete. Džiugu, kad susilaukėme dėmesio. Dėstytojai juokavo, kad galėtume kiekvieną trečiadienį kepti pyragus ir jais prekiauti“, – džiaugėsi viena iš šventės organizatorių Agnė Kruopytė.
III kurso lietuvių filologijos ir komunikacijos studentės džiaugėsi, kad gerumą skleidžiantis renginys sulaukė pasisekimo – pyragų skanavo ne tik studentai, bet ir dėstytojai. „Tikimės, kad ateityje „Pyragų diena“ taps tradicija ir apims visą Šiaulių universitetą. Labai miela daryti kažką gera kitiems. Tokie renginiai suburia visą akademinę bendruomenę skanauti pyragus, bendrauti, aukoti“, – sakė jos.
Akcijos metu surinktos lėšos pervestos į „Išsipildymo akcijos“ fondą, kuris bus naudojamas sunkių mažųjų ligonių gydymui ir globos namuose augančių vaikų sveikatinimui, lavinimui, buities gerinimui.

 

Į viršų