Filipas Kirkorovas lygiai po dvejų metų, tą patį kovo mėnesį, atvyko koncertuoti į Šiaulius ir pakerėjo publiką. 
Vadimo SIMUTKINO  nuotr.  

 

 

Zita KATKIENĖ
Paskutinis Filipo Kirkorovo turo po Lietuvą koncertas ketvirtadienio vakarą į Šiaulių areną sukvietė pilnutėlę salę žiūrovų. Prieš dvejus metus Šiauliuose koncertavęs Rusų estrados karalius tris valandas be pertraukos demonstravo įspūdingą šviesos ir muzikos šou, kokius visada rengia žiūrovui.

Atvykę į areną F. Kirkorovą lydintys šokėjai ir populiari baltarusijos dainininkė Veronika Gardijevskaja, pasak Šiaulių arenos spaudos atstovės Margaritos Taraškutės, nuskubėjo į sceną, kur repetavo keletą dainų ir šokių. Pats Filipas Kirkorovas į sceną iki pasirodymo nebuvo užlipęs. Jis koncertui rengėsi persirengimo kambaryje. Trims šokėjoms, šešiems šokėjams, koncertą apšildančiai atlikėjai ir koncertinio turo Lietuvoje metu atlikėją lydinčiam tėvui, žinomam bulgarų tenorui Bedrosui Kirkorovui, buvo parengti atskiri persirengimo kambariai.

Į juos prieš koncertą buvo pristatyta ir iš anksto užsakyta vakarienė, kurią gamino viena kavinė Šiauliuose. Mėgstantis ypatingus patiekalus estrados karalius ir šį kartą buvo išrankus. Pasak M. Taraškutės, meniu nebuvo slepiamas, tačiau niekas nesakė, kiek užsakytų patiekalų atlikėjas suvalgė. Privatumą valgio metu mėgstančiam F. Kirkorovui buvo patiektas kiaulienos kepsnys su ypatingu sūriu, vytintos dešros, šokoladinių zefyrų. Šokėjams buvo patiekta lengvesnė vakarienė - užkandžiai, vaisiai, gėrimai.

Koncerto metu Filipą Kirkorovą scenoje keturis kartus keitė jį lydinti komanda. Ypač žiūrovus sužavėjo tėvo populiaraus Bulgarijoje tenoro Bedroso Kirkorovo pasirodymas. Dvi dainas - italų ir bulgarų kalbomis sudainavęs smokingu pasipuošęs klasikinės muzikos atlikėjas vėl užleido sceną sūnui.

Pertraukėlių metu F. Kirkorovas keitė sceninę aprangą. Kiekvieną kartą po pertraukos Rusijos estrados žvaigždė sužibdavo kitomis spalvomis - pilku, auksiniu ir net raudonos spalvos kostiumu pasirodė „Šiaulių arenos” scenoje. Po to, kai po paskutinės dainos ir biso F. Kirkorovas sugrįžo į sceną, jis jau buvo apsirengęs juodos spalvos prabangiu kostiumu. Publikai atlikėjas dar dovanojo penkias dainas, nors jau ir buvo atsisveikinęs su šiauliečiais.

Žiūrovai pasaulio garso žvaigždei negailėjo ne tik aplodismentų, bet ir prabangių, didelių gėlių puokščių. Šį kartą F. Kirkorovas visas gėles išsivežė. Šį kartą žvaigždė po koncerto skubėjo ne į kitą koncertą, kaip buvo prieš dvejus metus, kai dalį šiauliečių gėlių paliko, liudininkų teigimu, šiukšliadėžėje. Dabar F. Kirkorovas išskubėjo į Klaipėdą, iš kur keltu kėlėsi į Vokietiją. 42-ejų metų atlikėjas koncertinį turą tęsia šioje šalyje. 



 

Į viršų