Eisenos dalyvių plakatai nedviprasmiškai skelbė tradicinės šeimos vertybes.
Vadimo SIMUTKINO nuotr
 
 
 
 
 
Asta VOLKOVAITĖ

Tradicinei šeimai skirta eisena šiauliečiai pažymėjo Pasaulinę šeimos dieną. Eisenos dalyviai pasigedo miesto valdžios atstovų, todėl nevengė kandžių  replikų apie valdžios „orientaciją“.

Negausi eisena

Prie Sukilėlių kalnelio prasidėjusiame „žygyje“ dalyvavo apie šimtą žmonių. Vieningai atėjo Medelyno ir Rėkyvos bendruomenių atstovai. Eisenos priekyje vaikai nešė plakatą „Aš, tėtis ir mama – normali šeima“. Dalyvavo ir vienintelis dvasininkų atstovas.

Sankryžose budėjo po porą policijos pareigūnų, stabdžiusių automobilių eismą.

Šauklys ragino miestiečius prisijungti prie eisenos. Pastangos atsipirko – prie eisenos prisijungė dar apie šimtą žmonių, kurie pasuko į Savivaldybės salę, kur surengtas koncertas.

Pasveikino vyskupas

Viena iš šventės organizatorių,  Sąjūdžio pirmeivių Šiaulių klubo pirmininkė Irena Vasinauskaitė džiaugėsi tradicinių šeimų švente, organizatoriams kainavusia daugiau kaip tūkstantį litų.

Šventę organizavo Šiaulių verslininkių ir vadybininkių draugija, Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacija, Rėkyvos bendruomenė, Sąjūdžio pirmeivių klubas bei Šiaulių vyskupijos Šeimos centras.

Iniciatyvą įvertino ir Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Šventės organizatoriai pasakojo vėlų vakarą gavę gražią padėkos žinutę.

Kviečiami neatvyko

Visuomenininkai džiūgauja, kad šventė sulaukė ir jaunų žmonių dėmesio. Lauros Remeikienės vaikų ir jaunimo dainavimo studijos mokiniai Domas Vaivada bei Bernardas Garbačiauskas tradicines šeimas sužavėjo savo kūrybos dainomis bei artistišku pasirodymu. „Tokį jaunimėlį reikia skatinti, kad širdutėse kuo mažiau nusivylimo liktų”, - įsitikinusi I. Vasinauskaitė. 

Šaukštu deguto tapo tik Šiaulių savivaldybės parūpinta įgarsinimo įranga, kuri gadino susirinkusiesiems nuotaiką. Juokaujama – jei kas visuomenininkams būtų davęs tiek pinigų, kiek fejerverkais į orą paleistą praėjusių Naujųjų metų naktį Prisikėlimo aikštėje, ir įgarsinimas, ir dovanos būtų buvusios kur kas geresnės.

Asmeninius pakvietimus iš  visuomenininkų gavę Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus, elektros tinklų atstovai, kitų įstaigų ir įmonių vadovai į šventę taip ir neatvyko.

„Apgailestaujame dėl jų seksualinės orientacijos”, - juokiasi ir  naujus planus atskleidžia I. Vasinauskaitė. Jos žodžiais, šeimos šventė mieste bus rengiama ir ateinančiais metais. 
 


Į viršų