Šiaulietis dailininkas Eduardas Juchnevičius (nuotr.) ir iš Šiaulių kilęs režisierius Aidas Giniotis  - tarp kandidatų į kultūros ir meno premijų laureatus.
Vyriausybė trečiadienio posėdyje planuoja skirti dvylika kultūros ir meno premijų už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

44,2 tūkst. litų dydžio premijos laureatų sąraše - literatūros kritikas Algimantas Bučys, lėlių teatro dailininkas ir režisierius Rimantas Driežis muzikologas Viktoras Gerulaitis, kino režisierius Marijonas Giedrys, teatro režisierius Aidas Giniotis, rašytojas Jakovas Grigorijus Kanovičius, dirigentas Vytautas Miškinis, dailininkai Eduardas Juchnevičius ir Janina Grasilda Žilytė, fotomenininkas Rimaldas Vikšraitis, muzikologė Marija Vida Krakauskaitė ir architektas Jonas Minkevičius. 

Laureatų dvyliktuką Vyriausybės kultūros ir meno premijų skyrimo komisija išrinko iš 43 pateiktų kandidatūrų.

Prieš porą metų dukart padidintomis premijomis siekiama skatinti Lietuvos bei Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Numatoma, kad viena premija gali atitekti nebūtinai vienam asmeniui, bet ir pretendentų kolektyvui, premijas paskirstant po lygiai kiekvienam nariui. Praėjusiais metais dvylika premijų įteikta trylikai asmenų - vieną iš premijų pasidalijo dailininkės tekstilininkės Genorata Razmienė ir Irena Vabalienė.
 
ELTA ir "Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų