Miesto meras Genadijus Mikšys pasiryžęs už valdiškus įrengti naują viešbutį tik dėl to, kad jame keletą naktų pagyventų keturios komandos.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mykolas DEIKUS
Po kelis mėnesius atlyginimų nemokančios Šiaulių savivaldybės meras Genadijus Mikšys iš kailio neriasi pinigų ieškodamas privačiam viešbučiui. Tam, kad Šiauliuose savaitę komfortiškai pagyventų keturios krepšinio komandos, miesto meras užsimojo surasti 6-12 milijonų litų.
 
Panašu, kad biudžetiniais milijonais miesto meras taiso Šiaulių valdininkų klaidas.
 
Neįtiko siauros „tupyklos“
 
Praėjusią savaitę Šiauliuose lankėsi FIBA Europe delegacija, kuri tikrino, kaip Lietuva pasirengusi 2011 metų Europos krepšinio čempionatui. Dėl galimybės rengti varžybas šalies didmiesčiuose, tokiuose kaip Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, bėdų nekilo. Tačiau komisijai neįtiko Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje veikiantys viešbučiai.
 
Šiaulių mero Genadijaus Mikšio žodžiais, komisijai tiko tik vienas iš trijų pasiūlytų viešbučių. „Šiaulių” viešbutyje esą per maži, krepšininkams nepatogūs tualetai. O kitas miesto valdžios pasiūlytas viešbutis tegalįs priimti tik dvi komandas iš keturių. 
 
Trečias siūlytas viešbutis parinktas vadovybei.
 
„Užkėlė kartelę“
 
Miesto meras G. Mikšys tikina, kad po varžybų Lenkijoje FIBA Europe užkėlusi „kartelę“ viešbučiams. Esą Lenkijos viešbučiai buvę tokie prasti, kad organizuojant kitą krepšinio čempionatą didžiausias dėmesys sutelktas į viešbučius. 
 
Reikalaujama, kad viešbučiai būtų keturių ir daugiau žvaigždučių. Teisėjams, svečiams ir kt. tokie reikalavimai nekeliami.
 
Komisijai įtikusi tik Šiaulių arena, kuri įvertinta kaip viena iš gražiausių tokio dydžio arenų.
 
Parodė tik tris viešbučius
 
Šiaulių meras G. Mikšys kiek painiojosi pasakodamas, kodėl komisijai parodė tik tris viešbučius iš gal dešimties veikiančių Šiauliuose ir miesto apylinkėse. 
 
Pradžioje meras burbtelėjo, kad būta mažai laiko pristatymui, po totarstelėjo, jog anksčiau tikinta, kad problemų dėl apgyvendinimo nebus. Dar vėliau paprieštaravo pats sau – pareiškė esą nebuvę prasmės siūlyti, nes vis tiek kiti siūlomi viešbučiai nebūtų tikę. Tad apskritai liko neaišku, kam komisijai siūlytas netinkantis „Šiaulių“ viešbutis, jeigu Savivaldybė iš anksto žinojusi reikalavimus?
 
Meras G. Mikšys tikino, kad FIBA Europe reikalauja, jogvisos komandos būtų apgyvendintos viename viešbutyje, po to aiškino, jog galima apgyvendinti ir dviejuose, tačiau iki trijų viešbučių „nenusileido“. Tikino, esą gauti tokie reikalavimai.
 
Tačiau paprašyta pateikti mero įvardytus reikalavimus Savivaldybės administracija vakar iki darbo dienos pabaigos to padaryti nesugebėjo.  
 
Atsakymas – mero rankose?
 
Vakar atsakymų į klausimus galima buvo ieškoti mero G. Mikšio rankose. Spaudos konferencijų vengiantis meras vakar pas žurnalistus atskubėjo su „Ogmios“ grupės „Brukline“ statomo viešbučio lankstinuku. Neslėpė, kad jau bendravo su viešbučio statytojais.
 
Meras žurnalistams išvedžiojo, kad šis viešbutis Šiauliuose yra vienintelis, kuriame tilptų visos keturios komandos. Tik viena „smulkmena“ - nebaigtas įrengti. Viešbučiui įrengti esą reikėtų nuo šešių iki dvylikos milijonų litų. 
 
G. Mikšio žodžiais, Savivaldybė pinigų neturės, svarstė, kad būtų galima kreiptis į ES struktūrinius fondus ar pan. 
 
Kodėl meras rūpinasi, kaip baigti statyti minėtai verslo grupei priklausantį viešbutį, o ne ieško galimybių pritaikyti kitus, neatskleidė.
 
Panika keliama be reikalo?
 
Miesto meras G. Mikšys vakar prasitarė, kad situacija dar gali pasikeisti. Esą netrukus keisis visa FIBA Europe vadovybė, o naujoji galinti pakeisti reikalavimus.
Lietuvos čempionato organizacinio komiteto atstovai yra užsiminę, jog problemos dėl viešbučių nesutrukdys čempionatą rengti Lietuvoje – rungtynės iš Šiaulių gali būti perkeltos į Vilnių.
 
Panevėžys problemas dėl viešbučio žada išspręsti.


Į viršų