Lina JUREVIČIŪTĖ

Vakar Šiaulių miesto savivaldybėje paaiškėjo, kas miestui paskolins šešis milijonus litų žemėms planuojamose Dausiškių kapinėse išpirkti. Kadangi konkurso vokai atplėšti tik pirmadienį ir dar nepasibaigę apskundimo terminai, skolintojas neskelbiamas. Tačiau Savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius žada, kad žemių išpirkimui skirti milijonai bus pradėti dalyti vasario mėnesį, o kapinės miestiečiams įrengtos 2011 metų rudenį.

Milijonus pasidalys devyniese

Skandalais ir įvairiausiomis istorijomis apaugo Dausiškių kapinių miestiečiams planavimo klausimas. Tačiau procesas juda į priekį. Pirmadienį Šiaulių  miesto savivaldybėje atplėšti vokai su pasiūlymais paskolinti 6 milijonus litų žemėms planuojamose Dausiškių kapinėse išpirkti.

„Iš viso žemės kapinėms bus išpirktos už 8,6 milijono litų. Norėčiau priminti, kad kainos, palyginti su tomis, kurios buvo, kai pradėjome kapines planuoti, smuktelėjo maždaug 20 procentų. Dalį sumos jau turėjome pasiskolinę anksčiau, o dabar skolinamės trūkstamus 6 milijonus litų”, - pažymėjo V. Damulevičius.

Savivaldybės administracijos vadovas pažymėjo, kad jau sudarytos sutartys su visais žemės sklypų  savininkais. Jų – 9. Taigi, Dausiškių kapinėms skirtus milijonus pasidalys devyniese. Vieša paslaptis ir tai, kad vieni iš būsimų milijonierių – Šiaulių miesto mero Genadijaus Mikšio uošviai.

Kapines planuoja įrengti 2011 metų rudenį

Pradėti dalyti milijonus žemės sklypų Dausiškėse savininkams miesto valdžia planuoja kitų metų vasario mėnesį.

„Kapinės turėtų būti įrengtos per tris etapus. Kol kas viskas vyksta pagal grafiką. 2011 metų rudenį Dausiškių kapinės jau turėtų veikti”, - pažymėjo V. Damulevičius.

Nors jau keleri metai iš  eilės kalbama, kad vietos dabar veikiančiose miesto kapinėse užteks tik vieneriems metams, tačiau, akivaizdu, kad senosios miesto kapinės „guminės” ir, anot Savivaldybės administracijos vadovo, vietos šiauliečiams čia užteks iki tol, kol bus įrengtos Dausiškių kapinės.

Kas įrengs kapines, dar neaišku

Nors lapkričio mėnesį  vykusio Miesto tarybos posėdžio metu politikai leido Savivaldybei kreiptis į Vyriausybę ir prašyti leidimo kapines įrengti koncesininkui, Savivaldybės administracijos vadovas V. Damulevičius pažymėjo, jog kol kas dar nenuspręsta, kieno lėšomis bus įrengtos kapinės.

„Viena iš priežasčių, kodėl įpareigojau Savivaldybės skyrių vadovus inventorizuoti skolas – įvertinti situaciją ir pasižiūrėti, ar išties neturime galimybių kapines įrengti savo lėšomis. Svarstysime visus variantus ir žiūrėsime, kuris bus geriausias”, - pažymėjo V. Damulevičius.  
 

Į viršų