2013-05-14 38

Šiemet pasidžiaugti įvairiaspalvių tulpių žiedais atvyko 23 tūkstančiai lankytojų.
Linos ABROMAVIČIENĖS nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Šeštadienį Burbiškio dvare vyko tradicinė kasmetinė 13-oji Tulpių žydėjimo šventė. Šį kartą šventę atidarė išskirtinis svečias - Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prisijungdama prie akcijos „Darom“ dvaro parke ji pasodino ąžuolą. „Turime labai daug gražių vietų Lietuvoje. Burbiškio dvaras – pavyzdys visiems lietuviams, kaip tvarkytis ir rūpintis mūsų paveldu. Lietuva gali žydėti tulpėmis kiekvieną pavasarį. Paverskime Lietuvą žydinčia Lietuva“, – sveikindama šventės dalyvius sakė Prezidentė.
Šventėje šalies vadovė pasidžiaugė Burbiškio dvaro tulpių ekspozicija, kurią sudaro daugiau nei 300 veislių tulpės, įsigijo liaudies meistrų gaminių ir stebėjo Radviliškio rajono gimnazijų moksleivių pasirodymus. Šiemet Burbiškyje vykusi Tulpių žydėjimo šventė sulaukė 23 tūkstančių lankytojų.
Burbiškio dvaro sodyba svečius stebino ne tik įvairiaspalvių tulpių žiedų gausumu, bet ir atnaujintais dvaro pastatais, dar nematytomis ekspozicijomis, pagražėjusiu parku ir romantiškais pasivaikščiojimų takais bei tilteliais.
Visą dieną Burbiškio rūmų kiemelyje koncertavo Radviliškio rajono meno mėgėjų kolektyvai, parko salelėse Radviliškio rajono gimnazijų mokiniai rodė savo parengtas programas, vaikų aikštėje mažiesiems buvo rodomas spektaklis. Vyko ir liaudies meistrų gaminių mugė, įvairūs atrakcionai, buvo pristatomi tradiciniai amatai.
Šventėje koncertavo ir Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orkestras, Šiaulių miesto pirmosios muzikos mokyklos smuikininkų ansamblis „Fiori musicali“. Savo dainas susirinkusiems dovanojo Lietuvos estrados grandai Birutė Dambrauskaitė ir Stasys Povilaitis, kartu su tulpių žiedų jūra džiazavo Artūro Noviko džiazo mokyklos grupė „Jazz Island“, pasirodė ir novatoriškoji grupė - „Liūdni slibinai“. Tulpių žydėjimo šventėje dalyvavo ir svečiai iš Baltarusijos, Gruzijos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, kurie taip pat pristatė savo muzikinę programą.

2013-05-14 03

13-ojoje Tulpių žydėjimo šventėje Burbiškio dvare išskirtinis svečias – Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Linos ABROMAVIČIENĖS nuotr.

2013-05-14 04

Jauniausieji svečiai iš užsienio – Lenkijos Grodzisko Mazovieckio kultūros centro vaikų tautinių šokių kolektyvas.
Linos ABROMAVIČIENĖS nuotr.

 

Į viršų