Lina JUREVIČIŪTĖ
Šeši tūkstančiai litų. Tiek bankrutuojanti bendrovė „Pramoninės konstrukcijos” skolinga buvusiam darbuotojui Arsenijui Mitrijevui. Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio algos negavęs vyras bendrovę paliko nuo spalio mėnesio, tačiau uždirbtų pinigų vis dar nesulaukia. Pažadais atsiskaityti buvusius darbuotojus maitinęs bendrovės direktorius Vitalis Naujokas dingo kaip į vandenį – telefonas išjungtas, o buvusioje būstinėje jo nebėra. „Nebežinome, kur kreiptis. Sklando gandai apie teismus, sako, kad bendrovė bankrutuoja. Žinote, mes – paprasti žmonės, nesuprantame teisinių dalykų, todėl bijome, kad viskas bus padaryta mums už nugaros ir uždirbtų pinigų darbuotojai nebeatgaus”, - sakė bendrovės „Pramoninės konstrukcijos” buvusio darbuotojo žmona Silva Mitrijeva. 
 
Bendrovė skolinga tūkstančius litų
 
Šiaulietės Silvos Mitrijevos vyras Arsenijus bendrovėje „Pramoninės konstrukcijos” dirbo montuotoju. Užklupęs sunkmetis šiai, kaip ir daugeliui kitų su statybomis susijusių bendrovių, buvo nelengvas. Pinigų algoms nebeužteko, tačiau bendrovės direktorius Vitalis Naujokas darbuotojus maitino pažadais. Pusę metų negavęs algos A. Mitrijevas išėjo iš darbo. 
„Direktorius vis prašė palaukti. Sakė, sumokės. Tačiau nebesulaukėme. Kreipėmės į teisininkus. Vyrui priskaičiuota alga - 6 tūkstančiai litų. Kitiems net po 10 tūkstančių bendrovė skolinga. Teisininkai sakė, kad jau vyksta teismai, tačiau keista, kad buvusių darbuotojų į teismus nekviečia. Žinote, mes – paprasti žmonės, nesuprantame teisinių dalykų, todėl bijome, kad viskas bus padaryta mums už nugaros ir uždirbtų pinigų darbuotojai nebeatgaus”, - sakė bendrovės „Pramoninės konstrukcijos” buvusio darbuotojo žmona Silva Mitrijeva. 
 
Bendrovė bankrutuoja
 
Įmonių bankroto valdymo departamento internetinėje svetainėje radome, kad UAB „Pramoninės konstrukcijos” iškelta bankroto byla. Bankroto administratoriumi paskirtas bendrovės „Administratoriai LT” atstovas Egidijus Štaras. 
 
E. Štaras „Šiaulių naujienoms” sakė, esą bankrutuojančios bendrovės darbuotojams buvo paaiškinta apie įmonės padėtį ir netiesa, kad jie buvo palikti nežinioje. 
Bankrutuojančios bendrovės administratorius pažymėjo, jog iš tiesų procesas vyksta ir buvusių darbuotojų bylos prijungtos prie bankroto bylos, todėl darbuotojai į teismus ir nekviečiami. Anot jo, įsiteisėjus teismo sprendimui, buvę darbuotojai, kuriems bendrovė skolinga, bus kviečiami į kreditorių susirinkimą, kuriame ir bus svarstomas klausimas dėl neišmokėtų atlyginimų. 
E. Štaras pažymėjo, kad buvę bendrovės darbuotojai gali visada kreiptis į bankroto administratorių ir į jų rūpimus klausimus bus atsakyta.
Į viršų