2014-04-14 17

Pasak Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyrius vadovės O. Osetrovos, Kultūros diena – išskirtinė šventė visiems kultūros puoselėtojams.
Rėkyvos skyriaus nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Jau septintus metus iš eilės Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyrius, kaip ir dauguma kitų Lietuvos kultūros įstaigų, šiandien mini Pasaulinę kultūros dieną, taip norėdami pabrėžti kultūros reikšmę šiuolaikiniame gyvenime. Tačiau, anot Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyrius vadovės Olgos Osetrovos, dėmesys kultūrai būtinas ne tik Kultūros dienos proga, bet ir kiekvieną dieną, nes kultūra prasideda nuo kiekvieno iš mūsų.

Kultūros dienos proga – nauja paroda
2007 metais lapkričio 24 dieną Baltijos Asamblėja priėmė rezoliuciją dėl Kultūros dienos minėjimo Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.
Nuo tada, pasak O. Osetrovos, Rėkyvos skyriuje ir minima Kultūros diena. Šiemet Rėkyvos skyriuje Kultūros diena taip pat bus minima iškilmingai – į svečius bus pakviesta jaunųjų aktorių trupė, kuri pristatys naują muzikinę programą, dalyvaus renginio rėmėjas Lietuvos kultūros fondo pirmininkas Hubertas Smilgys, bus atidaryta nauja dailininkės Salvijos Zakienės paroda „Pavasariniai eksperimentai“.
Anot O. Osetrovos, paroda turėtų nustebinti žiūrovus, nes darbams, kvepiantiems kava, cukrumi, aguonomis, manais ar kitomis medžiagomis, naudojant spalvotą smėlį išgauti neįprastai gražūs spalviniai efektai ant specialaus popieriaus.

Rėkyvoje lankosi žinomi žmonės
Į Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus renginius visuomet kviečiamos žymiausios šalies asmenybės. Taip stengiamasi ne tik parodyti dėmesį kultūrą puoselėjantiems žmonėms, bet ir sudominti Rėkyvos gyventojus.
„Rėkyvos skyriaus organizuojamose renginiuose gyventojai ne kartą turėjo galimybę susitikti su Lietuvos legendomis kino ir teatro aktoriais: Regina Varnaite, Doloresa Kazragyte, Donatu Banioniu, Regimantu Adomaičiu. Praėjusiais metais savo naują albumą „Laisvės paženklinti“ ir parodą pristatė Lietuvos dailininkas ir fotomenininkas Rimantas Dichavičius. Ne kartą Rėkyvos skyriuje koncertavo gabūs jaunieji akordeonininkai Martynas Levickis ir Eglė Bartkevičiūtė. Visi renginiai organizuojami ne tik Rėkyvos bendruomenei, bet ir visam Šiaulių miestui, tad visus gyventojus mielai kviečiame apsilankyti, susipažinti iš arčiau su žinomais žmonėmis ir kartu pabendrauti ir šiemet“, - ragina O. Osetrova.

Organizuojamos šventės ir festivaliai
Kasmet Rėkyvos skyriaus kolektyvai pasipildo naujais kūrybingais žmonėmis, kurie domisi kultūra. „Organizuojame tikrai labai daug renginių. Neseniai įvyko pavasarinis moterų vokalo konkursas. Taip pat turime išskirtinę šventę „Rėkyvos bangos“. Kultūros dienos proga pasirodymuose dalyvauja ne tik svečiai, bet ir patys Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus kolektyvai. Vienais metais buvo pristatyti visi kolektyvai ir kolektyvų laimėjimai. Šis renginys taip pat sulaukė išskirtinio dėmesio.
Kolektyvai labai daug važinėja rodydami savo koncertinius pasirodymus ne tik Šiaulių mieste, bet ir apskrityje. Praeitais metais šiuolaikinių šokių studija dalyvavo net Bulgarijos festivalyje. Turime šiuolaikinio šokio vaikų studiją „Repeticija“, kurios vadovė Loreta Jakubaitienė visuomet organizuoja vaikų ir jaunimo šokių konkursą „Te visad šviečia saulė“. Vokalinio ansamblio vadovė Ramutė Senčikienė organizuoja festivalį „Pavasario melodijos“. Turime moterų vokalinį ansamblį „Dainorą“ ir „Romantiką“, estradinį ansamblį „Fortūną“. Šiemet jau devynioliktą kartą bus organizuojama Joninių šventė, penkioliktą kartą - Vandens šventė. Neseniai praėjo mėgėjų teatro festivalis. Mūsų kolektyvų vadovai labai gabūs, todėl visuomet turime ką naujo parodyti žiūrovui“, - teigia O. Osetrova.

Įvertinimai skatina dirbti
„Džiaugiamės, kad koks renginys bebūtų organizuojamas, visuomet sulaukiame gražių atsiliepimų, pagyrimų, žmonės mūsų darbą įvertina. Praėjusiais metais, kai buvo į Kultūros dienos progos minėjimo šventę pakviesta Larisa Kalpokaitė, į salę net netilpo visi norintys. Tokie renginiai patys kalba už save – visi žmonės į mūsų renginius eina su didžiuliu noru“, - sako O. Osetrova.
Rėkyvos skyriaus renginius lanko gana įvairaus amžiaus žmonės. Nors, pasak O. Osetrovos, visuomet reikia labai stengtis.
„Norint išskirtinio dėmesio, reikia organizuoti ir išskirtinį renginį. Stengiamės visus renginius paruošti profesionaliai, tad nėra taip, kad vienas renginys būtų prastesnis, o kitas geresnis. Esame dėkingi rėmėjams už supratimą ir palaikymą organizuojant kultūrinius renginius. Be rėmėjų būtų sudėtingas kultūros puoselėjimas. Tačiau visiems norėčiau priminti, kad kultūra ne tik pastatai, paveikslai – kultūra prasideda nuo mūsų minčių, jausmų, kalbos, bendravimo ir baigiant materialinių kultūros vertybių saugojimu ir puoselėjimu. Linkiu visiems kartu saugoti ir puoselėti kultūrą“, - sakė O. Osetrova.

 

Į viršų