Tilžės gatvės 44 namo gyventojos Jadvygos Filipauskienės bute šlampa siena, o besiveisiantis pelėsis gerokai apkartino jos gyvenimą.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ

Visas savo gyvenimo santaupas skyrusi socialinio kambario remontui, šiaulietė Jadvyga Filipauskienė  tikėjosi tvarkingo ir ramaus gyvenimo Savivaldybės skirtame būste. Tačiau moteriai gyvenimą apkartino nuolat drėkstanti kambario siena. Ant sienos susidarė pelėsis ir sklinda bjaurus, kanalizacijos kvapas. „Padėkite man, nežinau, kur kreiptis”, - prašė šiaulietė J. Filipauskienė.

Įtaria, jog prakiuro vamzdžiai

Šiaulietė Jadvyga Filipauskienė Tilžės gatvės 44 bendrabutyje jai skirtame socialiniame bute gyvena jau devynerius metus. Sunkiai vaikštanti moteris iš pradžių labai nusivylė gavusi butą viršutiniame bendrabučio aukšte, tačiau vėliau apsiprato ir susitaikė su savo likimu.

„Kai atėjau, kambarys buvo nesutvarkytas, būtinai reikėjo jį remontuoti. Remontui paaukojau visas savo santaupas – sudėjau naujus langus, šarvo duris, išsidažiau sienas. Pasidariau taip, kad būtų galima žmoniškai gyventi”, - sakė šiaulietė ir pabrėžė, kad visada sąžiningai bei laiku susimoka mokesčius ir niekam nėra skolinga.

Taip ir toliau būtų  gyvenusi šiaulietė, jei ne, jos teigimu, prakiuręs vamzdis, pro kurį  į jos butą sunkiasi vanduo. Nuolat šlampanti siena pradėjo pelyti ir sklindantis kvapas gerokai apkartino jos gyvenimą.

„Prieš keletą metų būtent toje vietoje meistrai keitė vamzdžius, gal jie ką nors blogai ten sutvarkė, gal sudėjo nekokybiškus vamzdžius, nes mano siena šlampa. Nežinau, ar tie vamzdžiai vandentiekio, kanalizacijos ar dar kokie, tačiau bėgantis skystis atrodo ir smirdi kaip kanalizacijos”, - sakė moteris.

Dvi sienas jungiantį  tarpelį J. Filipauskienė priversta užkišti vata, nes per tarpelį vanduo bėgte bėga, todėl moteris baiminasi, kad nesupelytų  ne tik siena, bet ir grindys.

„Remontas nuėjo šuniui ant uodegos – siena supelijo, o pinigų naujam remontui neturiu. Nežinau nė kur kreiptis, kad ši problema būtų išspręsta. Padėkite man”, - prašė Tilžės gatvės 44 bendrabučio gyventoja.

Pažadėjo pasidomėti

Apie J. Filipauskienės kambario problemas pranešėme miesto bendrabučius administruojančios bendrovės UAB „Bendrabutis” direktoriui Vladui Šemetulskiui bei Šiaulių miesto savivaldybės Turto valdymo skyriaus Būsto fondo poskyrio specialistei Birutei Gužauskienei.

Ir V. Šemetulskis, ir B. Gužauskienė „Šiaulių naujienoms” sakė pirmą kartą išgirdę apie J. Filipauskienės problemas.

„Į mus šio kambario gyventoja nesikreipė, todėl tikrai nežinau, kokia ten problema. Jeigu moteris gyvena penktame aukšte, gali būti, kad prakiuręs vandens stovo nuleidimas nuo stogo, tačiau reikia pasižiūrėti”, - sakė V. Šemetulskis.

Savivaldybės Turto valdymo skyriaus Būsto fondo poskyrio specialistė B. Gužauskienė  pažadėjo apsilankyti Savivaldybės buto gyventojos namuose ir įvertinti problemą. 

„Aš pati kuruoju šią sritį ir noriu paprašyti žmonių, kad pirmiausia apie problemas praneštų mums. Kaip mes sužinosime apie gedimus ar avarijas, jei žmogus mums nepraneš? Matau, kad ši moteris nepriklauso probleminiams socialinių būstų gyventojams, nėra skolinga, todėl tikrai pasistengsime jai padėti”, - pažadėjo Savivaldybės atstovė.

Nepraėjus nė keletui valandų sulaukėme B. Gužauskienės skambučio. Savivaldybės atstovė pranešė, jog ji – ką tik po susitikimo su J. Filipauskiene. Savivaldybės atstovė išsiaiškino, jog problema – ventiliacijos angose, kurios bus suremontuotos remontuojant stogą. Anot Savivaldybės atstovės, gyventojai jau informuoti, jog pasibaigus šildymo sezonui bus renkamos didesnės kaupiamosios lėšos, kurios ir bus skirtos remontui.  

Į viršų