Apsauginėmis kaukėmis ir plakatais „pasidabinę” dviratininkai ragino šiauliečius tvarkyti miesto aplinką. 
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 
 
 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ
Trečiadienį po Šiaulius dviračiais važinėjo trys apsauginėmis kaukėmis ir plakatais „pasidabinę” vyrai. Dviratininkai ragino nebedelsti ir patiems tvarkyti savo namų aplinką  - surinkti šiukšles, sugrėbti pernykščius lapus. Šunelių mylėtojus kvietė ne tik juos mylėti, bet ir surinkti išmatas. 
 
„Esame paprasti šiauliečiai, tačiau mums ne vis tiek, kaip atrodo mūsų miestas. Raginame nelaukti, kol valdžia pradės kuopti miestą, o imtis veiksmų patiems. Juk mums patiems nemiela gyventi tokioje prišiukšlintoje aplinkoje, tai ir tvarkykimės”, - ragino pilietinės akcijos organizatorius šiaulietis Ignas Radžvilas. 
 
Kodėl vyrai su dviračiais važinėja su apsauginėmis kaukėmis? I. Radžvilas paaiškino, kad taip norima atkreipti dėmesį į miesto užterštumą kietosiomis dalelėmis bei kitais oro teršalais. 
 
Pilietinės akcijos organizatorius pasakojo, kad pasivažinėję po miestą ir paraginę žmones tvarkytis užsuks ir į Šiaulių miesto savivaldybę. Labiausiai jis nori susitikti su Aplinkos skyriaus atstovais ir išdėstyti savo mintis apie miesto taršos mažinimą, medžių išsaugojimą, želdinių mieste reikalingumą. 


Į viršų