Šiaulių miesto savivaldybėje suformuota darbo grupė, kuri turės sudaryti laikinąsias sutartis su miesto tvarkytojais. Savivaldybės administracijos vadovas Vladas Damulevičius prisipažįsta, jog su dabar aplinką tvarkančiomis įmonėms – UAB „Šiaulių apželdinimas” ir AB „Specializuotas transportas” sutartys jau pasibaigusios prieš metus, tačiau bendrovės apskundė konkurso sąlygas ir taip privertė miestą už paslaugas mokėti gerokai brangiau, nei mokėtų dabartinėmis rinkos sąlygomis. 
 
„Konkurso sąlygas aplinką tvarkančios įmonės apskundė. Kol vyksta teisminis procesas, negalime sudaryti sutarčių su bendrovėmis, kurios pasiūlė miestą tvarkyti mažesne kaina. Kadangi sutartys su visais pratęsimais baigiasi gruodžio 31-ąją, turime sudaryti laikinąsias sutartis ir, deja, mokėti senosiomis – didesnėmis – kainomis”, - prisipažino V. Damulevičius. 
Savivaldybės administracijos vadovo duomenimis, šiemet už aplinkos tvarkymą miestas sumokėjo 6 milijonus litų. Kitais metais numatoma skirti maždaug 4 milijonus litų. 
 
"Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų