Septyniolika metų futbolą komentuojantis Nerijus Kesminas trečiadienį  praleido ant laisvalaikio ir mados centro „Saulės miestas”  stogo įkurtame sporto bare, kur ne tik stebėjo visas dienos rungtynes, bet ir diskutavo su sirgaliais, vedė viktoriną ir sužaidė stalo futbolo partiją. 
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Aušra LAURINKIENĖ   

Futbolo komentavimo legenda vadinamas Nerijus Kesminas – puikiai pažįstamas visiems šios sporto šakos mylėtojams. Šmaikštuolio Manto Katlerio „Humoro klube” nuotaikingai parodijuotas komentatorius, paklaustas, kaip reaguoja į pastabas apie jo darbą, šypteli: „Viskas super”.

Sunku tik pirmuosius dešimt metų

Jau ketvirtą  Pasaulio futbolo čempionatą komentuojantis Nerijus Kesminas trečiadienį  praleido ant laisvalaikio ir mados centro „Saulės miestas” stogo įkurtame vieninteliame ir unikaliame Šiauliuose sporto bare. Kartu su futbolo ekspertu ir gausiu būriu emocingų sirgalių, tiesiogines transliacijas iš Pietų Afrikos Respublikos čia stebėjo ir informacinis projekto „Futbolas čia atrodo KITAIP” rėmėjas dienraštis „Šiaulių naujienos” .

Po H grupės rungtynių, kuriose vieni pirmenybių favoritų ispanai (ne paslaptis, daugelis aistruolių tikisi juos matyti pirmenybių  finale) netikėtai rezultatu 0:1 (0:0) nusileido kukliai Šveicarijos rinktinei, pabendravome su specialiai dėl Šiaulių sirgalių į mūsų miestą atvykusiu Nerijumi Kesminu. „Geros rungtynės!” - emocijų po mačo neslepia pašnekovas. Pirmąkart šiame sporto bare lankęsis komentatorius džiaugėsi, kad atsiranda futbolo žiūrėjimo viešose vietose kultūra: „Smagu. Anglai ir vokiečiai tą daro jau labai seniai. Gražu, kad taip yra ir čia, Šiauliuose”.

Septyniolika metų komentatoriaus duoną kremtantis Nerijus Kesminas neslepia, kad šiame darbe neranda jokių sunkumų: „Tiesiog domiesi futbolu, tuo gyveni, turi galimybę daugeliui žmonių išsakyti savo nuomonę apie rungtynes. Darai tai, kas tau patinka. Sunku tik pirmuosius dešimt metų”, - juokėsi sporto baro įkūrėjų į Šiaulius pakviestas svečias.

Svarbiausia – gražus futbolas

Paklaustas, kas nustebino 2010 metų pasaulio futbolo čempionate, atsakė: „Pirmiausia tai, kad kol kas įmušta labai mažai įvarčių. Galbūt stipriosios komandos dėliojasi jėgas taip, kad lemiamoms kovoms jų liktų daugiau. Pirmame ture jos stengiasi pelnyti tašką, nes pralaimėjus jos nebeturės teisės klysti”. Pasak žinomiausio šalyje futbolo komentatoriaus, apie komandas kol kas kalbėti sunku, nes sužaistos tik pirmosios rungtynės: „Dabar geriausią įspūdį palieka Vokietija ir Argentina. Matosi ir tai, kad Olandija dar nepademonstravo viso savo potencialo”. Į klausimą, kurią rinktinę palaiko, Nerijus Kesminas atsakė šypsena: „Tradicinis klausimas. Aš futbolą žiūriu kitaip, nei daugelis šios sporto šakos gerbėjų, tad mano favoritė gali pakisti po penkiolikos mačo minučių. Kartais žmonės klausia: „Kaip baigsis rungtynės?”. Kai išdėstau mokslinę teoriją, sulaukiu atsako: „Ne, tai – nesąmonė”.

Futbolo žinovas tikina, kad sirgaliai – serga, o jis – vertina: „Man svarbiausia – žaidimo grožis. Geras ir gražus futbolas man yra svarbiau už rezultatą. Tiesa, visada yra išankstinis nusistatymas. Tarkime, dabar didesnę simpatiją jaučiu Urugvajaus komandai”, - prieš A grupės rungtynes tarp Urugvajaus ir PAR rinktinių „Šiaulių naujienoms” sakė komentatorius.

Jūsų  laukia žaidimai, viktorinos ir svečiai

Kviečiame sporto bare apsilankyti ir jus, mieli skaitytojai, nes kiekvienų  rungtynių metu čia vyks totalizatorius, bus rengiamos stalo futbolo varžybos, viktorinos, įvairūs žaidimai, organizuojami susitikimai su futbolininkais ir treneriais.

„Planuojame pakviesti ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Liutaurą Varanavičių, futbolo žaidėjų”, - dienraščiui sporto baro atidarymo vakarą sakė E. Anglickis. Beje, baras veiks ir pasibaigus čempionatui. Anot idėjos autoriaus, rugpjūčio pabaigoje krepšinio sirgaliai čia galės stebėti Pasaulio krepšinio čempionato kovas.   
 

Į viršų