„Įrodymų neturiu, tačiau gali būti, kad jis buvo pirmasis fotografas Šiauliuose”, - sakė Maiklas Berkovitzas ir pridūrė, jog labai džiaugiasi suteikta galimybe apsilankyti jo proprosenelio gimtinėje.
                   
 
 
 
 
 
 
 
 
Lina JUREVIČIŪTĖ

Vargu ar kuris Šiaulių miesto savivaldybės klerkas galėjo pagalvoti, kad ant Savivaldybės pastato sienos pakabinta lenta su miestų-draugų  herbais į miestą traukte traukia turistus. Praėjusį trečiadienį gidas Chaimas Bargmanas į Šiaulius palydėjo grupelę turistų iš Anglijos, kurių vienas iš pagrindinių vizito tikslų buvo... nusifotografuoti prie lentos, kurioje pakabinti miestų-daugų herbai.

Dvidešimt dvejus metus Londone gyvenantis amerikietis Rabis Frenkas Daba Smitas labai apsidžiaugė lentoje pamatęs Omahos herbą. Pasirodo, iš šio Amerikos miesto kilusi jo mama.

„Galiu parodyti savo amerikietišką pasą. Labai džiaugiuosi, kad Šiauliai draugauja su Omaha. Šiauliuose esu jau nebe pirmą kartą ir labai noriu pagirti lietuvišką virtuvę. Lietuviški patiekalai man primena močiutės gaminamą maistą”, - sakė Anglijos amerikietis pabrėždamas, kad būtinai nori įsiamžinti prie Omahos herbo.

Dar vienas turistas iš Anglijos, profesorius Maiklas Berkovitzas „Šiaulių naujienoms” atskleidė, kad jo proprosenelis Vulfas Jasvoinas Abramas Israelis kilęs iš Baisogalos. Proprosenelis buvęs garsus fotografas, turėjęs fotostudijas ir fotoreikmenų parduotuves Šiauliuose ir kituose Lietuvos miestuose.

Į viršų