Miesto valdžia aikštės sutvarkymo idėjas pristatė tuščioms kėdėms, kurios buvo skirtos miestiečiams.
Vaido SIMANAUSKO nuotr.
 
 
 
 
 
Mykolas DEIKUS

Savivaldybėje pusantros valandos Prisikėlimo aikštės idėjos pristatinėtos keliems architektams, žurnalistams, valdininkams ir tuščioms kėdėms. Savivaldybė  nepersistengė į pristatymą visuomenei pasikviesti pačią visuomenę.

„Galbūt (miestiečiai, - red. past.) pritaria tiems procesams? Tyla – gera byla“, - kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorius, o vienas iš pranešėjų balsu svarstė, ar penki į Savivaldybės salę atėję miestiečiai nėra pasiklydę turistai. Dar kiti šiauliečius mėgino kaltinti nesubrendimu.

Vis dėlto architektas Edgaras Nėniškis ilgai būreliui pažįstamų architektų pristatinėjo prieš keletą mėnesių surengtose dirbtuvėse pasiūlytas idėjas. Tiesa, darbus recenzavęs, kritikavęs ir „išbrokijęs“  E. Nėniškis, panašu, ir pats nelabai gerai miestą pažįsta. Viena architektūros studentų grupė pasiūlė „originalią idėją“ švenčių metu uždaryti Prisikėlimo aikštę kertančias gatves, o recenzentas sukritikavo, esą būtų sudėtinga tokias gatves uždaryti. Pramonininkams atstovavęs Rimgaudas Mickus priminė, kad jau daugelį metų gatvės uždaromos ir visiems diplomatiškai palinkėjo drąsių idėjų.

Nors miesto valdžia įsikibusi laikosi prieš dešimtmetį parengto detaliojo plano, kuriam pataikavo ir kūrybinių dirbtuvių dalyviai, R. Mickus pabrėžė, kad reikia rengti naują aikštės detalųjį planą.

Porą mėnesių Prisikėlimo aikštės sutvarkymo idėjos pristatinėtos Kultūros centre, Dailės galerijoje. Savivaldybės vyriausioji architektė Rasa Budrytė  konstatavo, kad dauguma nuomonę pareiškusių miestiečių – prieš Prisikėlimo aikštės užstatymą.

Prieš užstatymą  pasisakė ir dauguma „Šiaulių naujienų“ skaitytojų. 
 

Savivaldybė Prisikėlimo aikštės vizijas sudėjo į vieną brošiūrą ir išleido.

Į viršų