Prekybos ir pramogų centre „Akropolis” trūko priešgaisrinę funkciją atliekantys metaliniai vamzdžiai. Vanduo užliejo naminių gyvūnų parduotuvę.

Vaido SIMANAUSKO nuotr.

Asta VOLKOVAITĖ

Žmonės bėga iš prekybos ir pramogų centro „Akropolis”, - pasakoja į redakciją paskambinęs šiaulietis Tomas V. Vaikinas spėlioja, kad gal prekybos centre kilo gaisras, nes naminių gyvūnų parduotuvė buvo užlieta vandeniu. Pabandėme išsiaiškinti, kas vakar popiet iš tikrųjų vyko minėtame prekybos centre.

Nutrūko elektros tiekimas

Skambiname Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gaisrų tyrimo poskyrio vyresniajam inspektoriui Vytautui Šidlauskui. Paaiškėja, kad jokio iškvietimo į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis” ugniagesiai negavo.

Nuvykę į minėtą prekybos centrą, prie Aido gatvėje esančio įėjimo, išvystame žmonių sambrūzdį bei sunerimusius apsaugos darbuotojus. Ant stiklinių durų puikuojasi pranešimas: „Gerbiami prekybos centro lankytojai, dėl nutrūkusio elektros tiekimo prekybos centras dirbs nuo 15 valandos”, - rašoma pranešime. Per lauke įrengtas garso kolonėles nuskamba dar vienas pranešimas, kad minėtu laiku žmonės bus įleisti pro kitus prekybos centro įėjimus. Žvilgtelime pro stiklines duris ir pastebime su valymo mašinėlėmis prie naminių gyvūnų parduotuvės pirmyn atgal marširuojančias darbuotojas. Dar kelios moterys darbuojasi mostaguodamos šluotomis.

Maximoje” sustojo kasos aparatai

Kantriai laukiame, kol atidarys tuos kitus įėjimus. Įeiname pro kitas paradines duris. Prie įėjimo į naminių gyvūnų parduotuvę užtvertos juostos. „Šiaulių naujienų” žurnalistus pasitinka prekybos centro „Akropolis” valdytoja Sonata Nagienė. Klausiame, kas įvyko prekybos centre.

Paaiškėja, kad prekybos centre jokio gaisro nebuvo. „Trūko priešgaisrinę funkciją atliekantys metaliniai vamzdžiai. Esu tikra, kad to nebuvo įmanoma išvengti”, - mano S. Nagienė. Paklausta, dėl kokių priežasčių galėjo trūkti vamzdžiai, vadovė negalėjo atsakyti. Moteris pridūrė, kad trūkus vamzdžiams prekybos centre savaime išsijungė elektra.

Tiek pirmame, tiek kituose aukštuose buvusius lankytojus teko pusvalandžiui evakuoti. Žmonėms buvo pranešta, kad įvyko avarija. Parduotuvėje „Maxima” sustojo ir kasos aparatai”, - neneigia minėto prekybos centro valdytoja.

 

 

Žala tebeskaičiuojama

Kokių problemų prekybos centrui sukėlė dingusi elektra? „Prekybos centre nebuvo visiškai tamsu. Kiek žinau, vagysčių nebuvo užfiksuota ir lifte įstrigusių žmonių nebuvo, nes tuomet niekas jais nesinaudojo”, - pasakoja S. Nagienė.

Apie avariją jau pranešta draudimo bendrovei”, - apie galimą žalos atlyginimą prabilo S. Nagienė. Valdytoja mano, kad prekybos centras gana tinkamai pasirengęs ekstremalioms situacijoms, tad privačių bendrovių ar ugniagesių pagalbos neprireikė.

Manau, kad pusvalandis evakuacijos – labai mažas laiko tarpas. Prekybos centre naujos sistemos, tad gal dėlto greitai ir susitvarkėme”, - mano S. Nagienė. Pirminiais duomenimis, parduotuvės prekės nebuvo užlietos. Kokią žalą patyrė prekybos centras, dar nesuskaičiuota.

Į viršų