Naujos metų tendencijos pradės jaustis nuo sausio 18-osios, o dar stipriau - nuo vasario 14-osios, kai prasidės Baltojo metalinio tigro metai. 2010-ieji bus sudėtingi, prieštaringi, bet ir kupini kūrybingumo, dvasingumo, atjautos ir ypatingo agresyvumo, maištingumo, iššūkių.

Gamtoje vyks panaši kova - siaus stichijos, drebės žemė. Itin opi problema taps ekologija, energetiniai šaltiniai, atliekų perdirbimas. Menas, amatai, medicina, farmacija, migracija, meilės skandalai, politiniai ir tarptautiniai konfliktai vis dažniau skambės kaip aktualios temos (šalia krizės ir iškrypėlių klanų) visuomenėje, žiniasklaidoje.

Palankiausias laikotarpis bus pavasaris. Tuo metu bus daugiau rūpinamasi sveikatos profilaktika, reabilitacija, ekologija, ateities gairėmis, ryšiais su užsieniu. Deja, vasara paskatins tarptautinius konfliktus, terorizmo aktus, interesų konfliktus tarp valstybių politikoje, religijoje, versle. Islamo fundamentalistai vėl kels galvas. Padaugės provokacijų, avarijų, įmanomi karo židiniai arba įvykiai, tapsiantys jų priežastimi kitais metais.
Tikėtina, kad rudenį bus iš dalies atkurta pusiausvyra. Netradiciniai sprendimai arba iškilę originalūs lyderiai turėtų padėti grąžinti taiką ir bent laikiną imitacinį stabilumą. Vis dėlto metų pabaiga bus klampi, kupina vertybių sumaišties, kai gėris gali būti pavadintas blogiu. Belieka viltis, kad „apakimas” bus laikinas, o po jo - neišvengiamas „prabudimas”.

AVINAS

Permainingi metai - tai viršų ims kuklumas, pasiaukojimas, tai ambicijos, egoizmas, karingumas. Iki vasaros judėsite lyg iš inercijos. Jums stigs pasitikėjimo savimi, veržlumo, populiarumo, palaikymo, jausite vienatvę, apribojimus. Kita vertus, šiuo laikotarpiu galite praturtėti dvasine ir kūrybine prasmėmis, gilindamiesi į vidinį pasaulį, atsiduodami menui, užsiimdami joga, meditacijomis. Pavasarį įdomios peripetijos nusimato partnerystės srityje - arba užsimegs daug žadantys santykiai meilei ar verslui, arba kaip tik skausmingai nutrūks svarbus ryšys, prieš tai partnerį pavertęs aršiu priešu. Tokiu atveju įmanomi teisminiai procesai. Prasidėjus vasarai lyg burtų lazdele mostelėjus staiga persimainysite - iš tylių, inertiškų tapsite aktyvūs, drąsūs, net agresyvūs ir ambicingi. Kelsite aukštus tikslus, griebsitės naujų užmojų, tik kažin ar neteks vėl nusileisti ant žemės ir prisislopinti bemaž iki kitų metų. Ruduo parodys, kad šoktelėjote aukščiau bambos ir trūksta galimybių įgyvendinti vasaros planus. Yra pavojus, kad nesėkmė, priverstinis susivaržymas paskatins depresiją, žalingus įpročius, pasidavimą abejotinos moralės asmenų įtakai, įsivėlimą į nelegalias aferas, slaptus sąmokslus, ir atitinkamai ateis atsakas - nepalankus vertinimas, priešai, skundai, ligos. Šiuo metu itin svarbu gerbti save ir kitus, neišduoti moralinių principų, partnerių, negadinti reputacijos. Elkitės etiškai, teisingai, ir tai padės jums iškilti kitais metais.

JAUTIS

Fortūna šiemet tarsi sūpuosis aukštyn-žemyn. Šurmulingus populiarumo laikotarpius keis atsitraukimo, vienišumo tarpsniai. Šauniai reikšitės srityse, susijusiose su aukštuoju mokslu, administravimu, politika, užsieniu. Iki birželio gyvensite aktyvų visuomeninį ir profesinį gyvenimą. Jus sups žmonės, o karjeros galimybės, reikalų eiga labai priklausys nuo kolektyvo, ryšių, kitų palaikymo ir įtakos. Nuolat cirkuliuos įdomi informacija, megsis pažintys. Vis dėlto prasidedant vasarai įvyks keista transformacija - patirsite, kad turite rimtų slaptų priešų. Dėl įskundimų nusimato kontroliuojančių pareigūnų vizitai, auditas, slaptos provokacijos tikrinant jūsų sąžiningumą, veiklos legalumą. Dėl egoizmo, sudaiktėjimo galite sulaukti ir tam tikrų likimo „sankcijų”. Turbūt teks kai ko atsisakyti. Tikėtini lėtinių ligų paūmėjimai, sunkiai diagnozuojami negalavimai. Ruduo vėl bus aktyvesnis. Atsinaujins buvę kontaktai, sukunkuliuos draugų, bendrapartiečių, bendraklubiečių diskusijos, simpatijos ir antipatijos. Deja, dings pasitikėjimas kai kuriais iš jų. Galite pasijausti išduoti, apjuodinti ar neįvertinti. Lengva bus apsigauti vertinant žmones ir neapdairiai iškloti savo paslaptis. Kad metus užbaigtumėte be didelių nuoskaudų, būkite subtilesni, giliau pasvarstykite prieš darydami išvadas ir sprendimus.

DVYNIAI

Sėkmingi bus šie metai, jei esate verti sėkmės, t. y. jei gyvenate ne vien siaurais asmeniniais interesais, bet stengiatės kažką duoti kitiems, visuomenei, esate atradę savo pašaukimą. Tuo tarpu tuštybė, savanaudiškumas prišauks praradimus, skandalingus įvykius. Dirbantieji pagal pašaukimą turės galimybių iškilti darbe, įgyti autoritetą, savo indėlio, talento, atradimų, pastangų pripažinimą. Metų pradžioje intensyviai kultivuosite savo pomėgį, ir gali būti, kad laisvalaikio užsiėmimą, pomėgį paversite rimta saviraiška, kūrybiniu darbu. Brandesniu taps ir meilės romanas. Jei anksčiau santykiai neatrodė gilūs ir svarbūs, šiuo metu suprasite, kad tai rimta. O visokie lengvabūdiški ryšiai pasmerkti - ne tik neteiks džiaugsmo, bet ir stipriai nuvils. Vasarą nusimato permainų. Galite keisti veiklos sritį, įsilieti į naują kolektyvą. Tikėtini pasiūlymai iš pažįstamų, draugų. Daugiau laiko skirsite ir šeimai, namams susitvarkyti ar remontui, žemės ūkiui. Kita vertus, liepą, rugpjūtį aplinkui virs daug ambicijų, nepakantumo, apgaulių. Bus nelengva atsispirti kitų spaudimui, manipuliavimui. Atidžiai atsirinkite, su kuo jums pakeliui. Reikia ypatingo taupumo, nes išlaidavimas sukels problemų. Dažnai keblu bus išreikalauti atlygio už suteiktą paslaugą, atliktą darbą, tad individualaus, smukiojo verslo atstovai versis gana sunkiai. Metų pabaigoje neblogai seksis dirbantiems valstybinį darbą bei susijusiems su švietimu, žiniasklaida, pramogų verslu, sportu.

VĖŽYS

Šie metai žada pakilimo bangas, tik nežinia, ar sugebėsite užšokti ant sėkmingos keteros. Jau nuo sausio vidurio pajusite daugiau optimizmo, kūrybingumo ir galite tikėtis sėkmės švietimo, kultūros, mokslo, užsienio, socialinėje srityse. Jums atsivers platesni horizontai ir vidine, ir išorine prasmėmis: gerte gersite iš dvasinių, filosofinių šaltinių, o jei turėsite galimybių - daug ir toli keliausite, semsitės patirties svetimose kultūrose. Tiesa, tokias galimybes gali varžyti su praeitimi, šeima, senyvais artimaisiais susiję reikalai, būtinybė kažkuo rūpintis arba pinigų stygius. Vasarą jus užvaldys ambicijos, noras žūtbūt užimti aukštesnę padėtį, išgarsėti. Net patys stebėsitės, iš kur atsirado tiek drąsos ir ryžto, o kartais - net įžūlumo bei ypatingo valdingumo. Gali būti, kad reikšitės politikoje, maištausite, kelsite reikalavimus, imsitės lyderio vaidmens ar atsakomybės. Turėsite šansų iškilti. Kita vertus, dėl nepaklusnumo, pretenzijų bei augančios konkurencijos augs įtampa darbe. Ruduo turbūt patikrins, kiek teisingi ir realūs jūsų siekiai, kuriuos puoselėjote metų pradžioje. Jei kažkur toli vyksite, pradėsite studijuoti ar dirbti užsienyje, vykdyti tarptautinius projektus, pamatysite, kad yra trukdančių povandeninių srovių. Pasidomėkite įstatymais ir savo teisėmis prieš ką nors inicijuodami, pasirašydami.

LIŪTAS

Permainų, atradimų ir sukrėtimų metai. Iki vasaros jūsų gyvenimas tekės tokia vaga, kurioje pasitaikys briaunuotų akmenų ir teks daugiau ar mažiau transformuoti savo asmenybę, planus, santykius. Gali prireikti psichologo konsultacijos, paskolos, prisitaikymo prie kuklesnių sąlygų. Gilūs, aistringi meilės ryšiai taps didele vertybe, bet taip pat ir skaudžia žaizda, jeigu teks kuriam laikui išsiskirti su mylimu žmogumi. Keičiantis gyvenimo kokybei, tikslams užplūs beribis nerimas. Iš šeimos nario ar giminaičio galimas paveldėjimas arba bus tvarkomi reikalai, susiję su testamento surašymu, turto dalybomis ar perrašymu, įforminimu, kreditais. Gana gerai seksis tiems Liūtams, kurių veikla yra nukreipta į psichologinę ir finansinę pagalbą kitiems, užsienio ir kelionių reikalus, mokymąsi ir mokymą, informacijos apdorojimą ir sklaidą, valstybinį darbą su dokumentais ir pan. Prasidėjus vasarai gali ūgtelėti jūsų autoritetas. Turėtų sektis studijuojantiems, dirbantiems juridinį darbą, ketinantiems išvykti į užsienį sezoniniam darbui, stažuotei, stovyklavimui ar užmegzti ryšius su užsieniečiais, įtakingais veikėjais. Beje, tie ryšiai pasitarnaus ateityje. Jei imsitės verslo, mėginsite įsitvirtinti naujoje srityje, pasidomėkite įstatymais, taisyklėmis, leidimais, licencijavimo tvarka, kad išvengtumėte apmaudžių baudų ir kitų sankcijų. Rudenį vėl aktualios taps pavasario viltys ir veiklos.

MERGELĖ

Sudėtingi metai, galintys lemti svarbias artimų santykių permainas. Nuo sausio vidurio labai parūpsite kitiems žmonėms, net jei iki šiol niekam neužkliūdavote, buvote nepastebimi. Augs konkurencija ir tai skatins labiau rūpintis įvaizdžiu, mokytis bendradarbiauti. Nuo jūsų populiarumo, sugebėjimo prisitraukti palaikančius asmenis, priklausys gyvenimo kokybė bei perspektyvos. Taps itin svarbu turėti patikimų, gerų partnerių tiek darbe, versle, tiek asmeniniame gyvenime. Jei jus supa ne tokie žmonės, kils virtinė nesusipratimų, konfliktų ir gal net bylinėjimosi teisme. Tokiu atveju gali tekti su kai kuo atsisveikinti ir ieškotis naujo kolektyvo, naujų sąjungininkų. Meilėje, šeimoje taip pat nusimato pokyčių. Vienišieji turės realių šansų susirasti gyvenimo draugą, sutikti savo didžiąją meilę. Deja, ankstesnėse partnerystėse išryškės problemos, atsiskleis tamsios ir silpnos pusės, dėl kurių gali kilti rimta skyrybų grėsmė. Vasara bus nelengva ir dėl verslo, finansų, ir dėl visuomeninės veiklos, ir dėl meilės bei artimųjų situacijos. Daugiau orientuokitės į poilsį, o ne į darbą ir grumtynes dėl įtakos. Nuo rudens bus galimybių produktyviau padirbėti, papildomai užsidirbti arba racionaliau sutvarkyti išteklius bei verslą, atsisakant nereikalingų dalykų ir su jais susijusių nemažų išlaidų. Į metų pabaigą vėl augs konkurencija, suaktyvės priešai. Netgi tie santykiai, kurie nėra įsipykę ar išsisėmę, o neša meilę, aistrą, gali tapti labai pažeidžiami. Apmaudūs nesusipratimai, pašalinių žmonių įsikišimas, jų intrigos gali rimtai pakenkti.

SVARSTYKLĖS

Po vis dar šventėmis pulsuojančios metų pradžios, apie sausio vidurį, prasidės ir iki birželio tęsis darbinių aktualijų laikotarpis. Kelsitės su mintimis apie darbą ir gulsitės su jomis. O jeigu ne darbas, tuomet sveikata rūpės labiau nei kas kita. Šiuo metu likimas turėtų pasiūlyti neblogų įsidarbinimo variantų arba naujų galimybių esamame darbe. Daug reikš santykiai su kolegomis, vadovais - jei užsitarnavote gero, darbštaus žmogaus reputaciją, būsite įvertinti. Būtina subalansuoti dienotvarkę, mitybą, nes jūsų organizmas bus lengvai pažeidžiamas. Jei reikia, gydykitės, o jei ne, stiprinkite save profilaktiškai, įpraskite sistemingai mankštintis. Ypač akcentuosite grožio, mados svarbą, tačiau to nesiekite sveikatos sąskaita. Verčiau išleiskite pinigų jogos treniruotėms nei naujiems auskarams. Meno, dizaino, grožio puoselėjimo, kūno higienos ir sveikatinimo sritys bus jūsų „arkliukas” šiemet, jei kuriate verslą ar darbuojatės individualiai. Vasarą jums netrūks dėmesio, komplimentų, bet padaugės ir konfliktų, pavydo, priešiškumo, atsiras stiprių konkurentų. Nerimo gali sukelti susikomplikavę svarbūs santykiai, pasirinkimo būtinybė. Dabar užmegztas romantiškas ryšys vėliau gali peraugti į reikšmingą partnerystę. Nuo rudens tęsite pavasario darbus. Svarbu saugotis dviprasmiškų situacijų, abejotinų sandorių, nes dėl to galite prarasti gerą vardą ar net darbo vietą. Metų pabaiga nepalanki sveikatai, tad itin ją tausokite.

SKORPIONAS

Aistringi, kūrybingi metai. Iki vasaros jausite nepaprastą poreikį mylėti, kurstyti romantiškus jausmus arba reikštis scenoje, iš tribūnos, sporte, politikoje. Pasiekimų žada sritys, susijusios su tarpininkavimu, švietimu, vaikų ugdymu, prekyba, amatais, grožio kūrimu, socialine sfera, pramogų verslu, turizmu. Per pirmąjį pusmetį įsimylėsite, galbūt pradėsite kūdikį arba jau jo susilauksite. Jei užmegztas romantiškas ryšys iki vasaros nutrūks, didelė tikimybė, kad rudenį jis atsinaujins ir bus dar kartą patikrintas jausmų tikrumas. Nuo birželio iki rugsėjo teks daugiau darbuotis. Atsiras pareigų, nuo kurių neįmanoma išsisukti. O jei tai padarytumėte, sustreikuotų sveikata ir vis tiek vasaros malonumų gerokai sumažėtų. Darbe, versle bus gana neramu ir ne metas atostogauti. Reikia dirbti, kad neprarastumėte savo pozicijų dėl didelės konkurencijos ir kai kurių jums nepalankių kolegų. Jei ieškote darbo, jums pavyks, bet panašu, kad bus pasiūlytas tik sezoninis, laikinas variantas. Neatsisakykite - vėliau ši patirtis ir užmegzti ryšiai jums labai pravers. Ruduo leis atgaivinti pavasario užmojus bei džiaugsmus. Pavasarinis „morčius” metų pabaigoje gali duoti vaisius - rimtą meilės ryšį, šeimos pagausėjimą.

ŠAULYS

Šeimyninių vertybių puoselėjimo ir meilės metai. Viskas šiemet bus svarbu, tačiau didesnis nei paprastai akcentas bus dedamas į asmeninio pasaulėlio tobulinimą, jo saugumą, komfortą, giminės genealogiją, santykius su artimaisiais, o jei neturite šeimos - į jos sukūrimą, atžalų planavimą. Metų pradžia, pavasaris, ruduo bus tas metas, kada noriai skirsite energiją ir lėšas savam būstui susitvarkyti ar įsigyti, padėti artimiesiems. Šiek tiek atsitrauksite nuo visuomeninio šurmulio, ne taip rūpės karjera. Su draugais kontaktai bus reti, bet svarbūs. Gali būti, kad per juos įgysite įtakingų rėmėjų. Neblogai seksis investuoti ir užsidirbti pinigų. Jei nuolat, kantriai kaupsite įdirbį, nuosekliai plušėsite kad ir smulkiame šeimyniniame versle ar ūkyje, finansinė situacija išliks stabili. Vasarą jūsų nuotaikos keisis. Kils ūpas bendrauti, keliauti, nerti į nuotykius, pramogas, romantiką, demonstruoti publikai savo pranašumus, organizuoti pramogas, turistauti. Meilė ir kūryba budins energiją. Ruduo vėl primins namų jaukumą, šeimos svarbą. Tačiau šeimoje gali išryškėti nemalonių dalykų. Galbūt pajusite, kad kažko nebesukontroliuojate. Pavasarį teikęs džiaugsmo naujas būstas ar padarytas remontas dabar gali atskleisti spragas, pasekmes. Metų pabaiga žada išbandymų ir kolektyve, santykiuose su bendražygiais. Bus nusivylimų, pokyčių draugų rate.

OŽIARAGIS

Naujų galimybių metai. Norite ar nenorite, šiemet turėtumėte pasiryžti kai kuriems pokyčiams, nevengti naujovių, atsakomybės. Jei mėginsite išsaugoti status quo, ne tik nieko nelaimėsite, bet netgi degraduosite, sirgsite. Jums reikia priimti iššūkius, o gal ir atlikti naują vaidmenį. Imkitės veiklos, mokykitės, keliaukite, megzkite pažintis, mylėkite, kurkite partnerystę, tarpininkaukite, reklamuokitės. Kaip tik iki vasaros privalote daug nuveikti. Turbūt savaime pajusite spaudimą rimčiau save realizuoti profesine ar politine prasmėmis. Vasarą nebe taip seksis įsisavinti naują informaciją, dirbti ir bendrauti, todėl pravartu orientuotis į poilsį ir padirbėjimą gamtoje, atostogas su šeima, namų pasiremontavimą. Jei norite įsigyti, parduoti ar išsinuomoti būstą, žemę, pats metas pasidairyti. Kita vertus, neretai susidursite su aplinkinių agresija, egoizmu, ir tai didins norą atsiriboti, pasislėpti tarp keturių sienų ar nuošalioje sodyboje. Gali nukentėti meilės sritis, braškėti svarbūs santykiai. Nuo rugsėjo vėl pagyvėsite ir grįšite prie metų pradžios projektų, nebaigtų darbų, sandorių. Bus daug diskusijų, kontaktų, produktyvios veiklos, tačiau nestigs ir ginčų, įtampos, konkurencijos. Kažką gausite, kažką prarasite.

VANDENIS

Įvairiaspalviai metai, žadinantys gausybę interesų. Pirmasis pusmetis kreips į materialius dalykus, kai svarbiausia yra pinigai, nuosavybė. Gyvenimas verste vers ieškoti uždarbio šaltinių, rūpintis komfortu, prisilaikyti dietos. Jei turėjote pompastiškų, daug investicijų reikalaujančių planų, tai reikės juos peržiūrėti ir pakoreguoti taip, kad būtų realu, ekonomiškai naudinga. Verta paieškoti rėmėjų, siekti projektinių lėšų. Vasarą atsiras naujų tikslų bei pomėgių. Aktyviai judėsite, megsite pažintis, tarp jų romantiškas, budinančias šviesius, gražius jausmus. Bus daug įvykių ir įspūdžių, jei jūsų veikla ar pomėgis susijęs su informacija, reklama, pramogų verslu, sportu, turizmu. Nusimato kūrybinių gastrolių, stovyklų, renginių, kursų. Seksis sezoninė prekyba, tarpininkavimas, pervežimai, vasaros poilsio organizavimas, technikos ir transporto priemonių nuoma. Atostogoms, laisvalaikiui pasitelksite dviračius, baidares, netgi parašiutus ar sraigtasparnius. Apskritai labai domėsitės technika, jos valdymu, turbūt ką nors nauja pirksite ar moderninsite turimą kompiuterinę, vaizdo ir garso įrangą. Reikia didelio atsargumo kelyje, ore - gresia avarijos, ypač birželio pradžioje ir visą liepą. Ruduo atneš naujų norų, susijusių su materialine gerove. Kas nepavyko pavasarį, vėl taps aktualu. Išryškės problemos, jei leidote sau pernelyg išlaidauti, nepasistengėte užsitikrinti pajamų pastovumo ir sukaupti santaupų.

ŽUVYS

Galimybių ir pagundų metai. Pirmasis pusmetis žada daugiau visuomenės dėmesio, naujų šansų pasireikšti, pradėti kitą veiklą, pakeisti gyvenimo ritmą ar kryptį. Jei esate pasirengę iššūkiams, naujovėms, galite užšokti ant aukštos bangos ir sublizgėti. Jei jums stinga profesionalumo ir drąsos, jausite didelę sumaištį, pašaukimo krizę, vidinį raginimą kažko griebtis ir kartu nežinojimą, kaip, kur realizuoti save. Nuo birželio emocinis pakilimas nuslūgs, nusileisite ant žemės, tapsite racionalesni, parūps paprasti materialūs dalykai - žemės darbai, amatai, buitis, papildomas uždarbis. Galbūt pagaliau sutvarkysite nuosavybės dokumentus, pareikalausite iš jums skolingų asmenų atsiskaitymo. Kita vertus, vasarą labai pažeidžiami taps asmeniniai santykiai. Sužeisti gali partnerystės iširimas. Be to, bus didelė tikimybė susidurti su gudriais sukčiais ir nemažai prarasti.
Galite būti ne tik apvogti, bet ir įvilioti į pinkles, susijusias su religinėmis, mistinėmis ar iškrypėlių sektomis, narkotikais, svaigalais. Rudenį toliau kapanositės iliuzijų liūne, jei per vasarą nepavyks išvengti slidaus klystkelio. Tik dabar šitai atsiskleis viešai ir lems negarbę, nuostolius. Konkurentai netruks pasinaudoti kiekviena jūsų silpnybe ar klaida. Jei vasarą nesuklupote, galėsite grįžti prie pavasario darbų, planų ir sėkmingai juos tęsti.

Astrologinę prognozę parengė astrologė Sidonija KULIKAUSKIENĖ

ELTA

Į viršų