„Romuvos” gimnazijoje vyko moksleivių „Verslo klubo” organizuotas ekonomikos konkursas „Mąstyk kaip verslininkas!”

Popiet į  gimnaziją sugužėjo iš penkių narių sudarytos miesto gimnazijų devintokų - dešimtokų  komandos. Moksleivių laukė penkios konkurencingos užduotys, o jų  darbą vertino komisija, sudaryta iš „Verslo klubo” atstovų. Konkurso dalyviai susipažino kūrybiškai pristatydami savo komandas.
 
Antrojoje užduotyje jie demonstravo savo iškalbingumą ir sumanumą - stengėsi nurungti savo konkurentus, atsakinėdami į kompromituojančius darbdavio klausimus. Jau atlikinėdami trečiąją užduotį moksleiviai pasijuto tikrais verslininkais: naudodamiesi nedideliu kanceliarinių priemonių kiekiu kūrė naują gaminį ir vėliau apmąstė marketingo planą bei pristatė – pareklamavo savo prekę auditorijai. Visai netrukus konkurso dalyvių laukė miklumo reikalaujanti užduotis – gamybos proceso simuliacija.
 
Per ribotą laiką komandos turėjo pagaminti kuo daugiau kokybiškų fotoalbumų pagal pateiktus griežtus matmenis ir kitus reikalavimus. Komandų nariai galėjo atlikti tik po vieną funkciją, todėl rezultatai puikiai atspindėjo organizavimo ir komandinio darbo sugebėjimus.
 
Penktojoje užduotyje gimnazistai analizavo ekonomines situacijas ir naudodamiesi turimomis žiniomis ieškojo kūrybiškų sprendimų, kuriais vėliau pasidalijo su kitais konkurso dalyviais.
 
"Šiaulių naujienų" inf. 
Į viršų