Lina ŠIŠLAITĖ
Neretai taip pasitaiko, kad mamos turi problemų su nevalgančiais ar nenorinčiais valgyti vaikais. Tačiau yra išeitis, kuri galėtų palengvinti sunkią mamyčių dalią.
 
Visi žinome, kad mūsų vaikučiai labiausiai mėgsta žaislus, ryškias spalvas ir pan. Todėl valgymą galima paversti švente, pasitelkus truputį fantazijos. Tiesiog pamėginkite iš maisto pagaminti „žaislų”. Ir tam nereikia kažkokių ypatingų pastangų. Užteks to, kad jūsų vaiko valgomas maistas „atgytų”.
 
To lengvai pasieksite kepto faršo gabalėlį pavertę zuikiu. Tiesiog uždėkite jam ausytes iš lauro lapų, ir akytes (įdėjusi paprasčiausius juoduosius pipirus). Užtenka eilinį patiekalą paversti žaislu ir jūsų mažyliui jis tikrai sukels susidomėjimą. O mes juk gerai žinome, kaip vaikai mėgsta viską ragauti. Juk per lytėjimą, matymą, klausymą ar ragavimą jiems lengviau pažinti pasaulį. O šiuos „žaislus” jis drąsiai galės dėtis į burnytę ir ragauti.
 
Yra daugybė įvairių variantų, kaip galima patiekti maistą kuo įdomiau. Galima iš tešlos kepti meškučius, galima prigalvoti daugybę dalykų. Tikiu, kad mūsų mamos yra labai išradingos ir sugebės sudominti savo vaikučius. 
 
Pateikiame jums labai paprastą receptą. Paruoškite savo vaikui „musmirę”. Kietai išvirkite kiaušinį ir užmaukšlinkite jam kepurėlę. Ją pasigaminsite iš perpus perpjauto pomidoro. Kad kepurėlė geriau laikytųsi, pomidoro „vidurius” galima išimti. Kepurėlę nutaškykite mažais majonezo lašeliais ir pasiūlykite savo vaikučiui. Kad „musmirė” geriau stovėtų, galima truputį nupjauti kiaušinį iš apačios.

Į viršų