Lietuvos parodų centro "Litexpo" organizuojamoje statybų ir remonto parodoje "Resta" šiemet dalyvaus daugiau kaip 400 kompanijų iš 11 pasaulio šalių, o parodos ekspozicijos išsidėstys 24 tūkst. kvadratinių metrų. Joje bus akcentuojamos būsto modernizavimo, alternatyvaus šildymo ir energetikos temos.

17-ąjį kartą organizuojama statybų ir remonto paroda "Resta" vyks balandžio 14-17 dienomis. 

Didžiąją parodos dalį sudarys Lietuvos bendrovės, tačiau savo stendus turės ir apie 40 užsienio kompanijų. Lankytojų lauks firmų iš Argentinos, Vokietijos, Suomijos, Rusijos, Baltarusijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų ekspozicijos. Tiek Lietuvos, tiek užsienio bendrovių stenduose bus galima susipažinti su aktualiausiomis statybų rinkos naujienomis: naujais produktais ir technologijomis, paslaugomis ir sprendimais.

"Džiugu, kad, nepaisant sudėtingos situacijos statybų rinkoje, statybų ir remonto parodoje jau dabar yra užsiregistravusios 403 įmonės. Tiesa, lyginant su savo klestėjimo laikais, "Resta" sumažėjo, tačiau vis dėlto išliko parodų lydere Baltijos šalyse, nes nė vienai kitai parodai nepavyko pritraukti nei tiek dalyvių, nei užimti tokio didelio ploto. Tai iš tiesų gera žinia, rodanti, kad net sunkmečiu statybų verslas sugeba prisitaikyti, išlikti vienu iš aktyviausių ir dar pasiūlyti nemažai aktualių naujienų", - sako "Litexpo" direktorius Aloyzas Tarvydas.

Šiais metais parodoje bus akcentuojamos būsto modernizavimo, alternatyvaus šildymo ir energetikos temos.

Pasak "Litexpo" direktoriaus A.Tarvydo, tokias temas padiktavo bendra ekonominė situacija. Brangstantys tradiciniai energetikos ištekliai, didėjančios sąskaitos už pastatų šildymą ir eksploatavimą vartotojus skatina vis aktyviau domėtis būsto atnaujinimo, alternatyvaus šildymo galimybėmis. Į tokius vartotojų poreikius aktyviai reaguoja statybų verslas, todėl parodoje bus galima rasti iš tiesų naudingos ir naujos informacijos, nes akcentuojamosioms temoms atstovaus per 50 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių. 

Čia bus galima rasti saulės kolektorių ir vėjo jėgainių, geoterminio šildymo ir vėdinimo sistemų, biokatilų, biožidinių, apšvietimo ir instaliacijos sprendimų, net žaibosaugos sistemų, alternatyvių statybinių medžiagų ir technologijų, kurios leidžia taupiau ir ekonomiškiau statyti bei eksploatuoti, veiksmingai šilumą tausojančių stogo, sienų, grindų izoliacinių ir šiltinimo medžiagų. Parodoje veiks ir Aplinkos ministerijos organizuojamas informacinis stendas, kuriame lankytojai galės susipažinti su būsto modernizavimo programa bei jos galimybėmis. 

Šios temos bus akcentuojamos ir renginiuose. Aplinkos ministerija surengs forumą "Daugiabučių namų atnaujinimas. Kaip pasinaudoti programos galimybėmis?", vyks seminarai apie saulės energetikos, vėjo jėgainių perspektyvas ir galimybes Lietuvoje, apie naujas pastatų šiltinimo, šiaudinių namų statybos technologijas ir kt.

Vis dėlto didžiausia parodos ekspozicijos dalis tradiciškai bus skirta statybinėms bei apdailos medžiagoms. Su jomis supažindins apie 150 dalyvių. Lauko aikštelėse didžiausią plotą užims pastatai ir jų fragmentai iš naujų bei tradicinių medžiagų.

Lankytojų taip pat lauks ekspozicijos, kuriose bus demonstruojami langai, durys, vartai, grindų dangos, šildymo, vėdinimo, santechnikos įranga, elektros instaliacija, aplinkos tvarkymo idėjos ir paslaugos, statybinė technika, įrengimai, įrankiai.
ELTA 
Į viršų