„Orchidėja - pasakiškas augalas, kuriam reikia tik truputėlio meilės”, - sako Virginija Remeikienė apžiūrinėdama savo gražiuosius augalus.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.   
 
 
 
Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Šiaulietė Virginija Remeikienė myli gėles - visokias: ir egzotiškas, ir tradicines, o ypač - žydinčias. Jos bute gėlės, gėlės, gėlės... Ir balkone, ir ant palangių, ir pasieniuose surikiuotos. Gal tų gėlių ir daugiau būtų, jei  viena gyventų, bet yra dar vyras, katytė, šunelis - jiems irgi vietos reikia.

Pastaraisiais metais Virginija Remeikienė itin susidomėjo orchidėjomis - daugelio nuomone, labai gražiomis, bet lepiomis gėlėmis. Susidomėjo prieš penkerius metus violetinę orchidėją gavusi dovanų gimtadienio proga.

Pasiskaitė  kiek apie egzotiškos gėlės auginimą knygose, bet apskritai vadovavosi savo kaip gėlių mėgėjos patirtimi. Kaip pati Virginija sako, eksperimentiniu būdu: išgyvens-neišgyvens. Violetinė orchidėja ne tik išgyveno, bet ir suvešėjo. Virginija dar porą nusipirko parduotuvėje - neišlepintų, nukainotų, ir tada prasidėjo...

Kaimynai ir draugai, pamatę, kaip ant palangių žydi Virginijos orchidėjos, pradėjo jai kaip gėlių gydytojai nešti savas - nužydėjusias, suvargusias, beveik belapes, leisgyves. Ir Virginijos Remeikienės „gėlių ligoninėje” orchidėjos akyse sveiko - dabar Virginija rūpinasi vienuolika įvairiaspalvių, įvairiarūšių orchidėjų ir gailisi tik tų trijų, kurių išgydyti nepavyko.

Kaipgi reikia egzotiškąsias gėles prižiūrėti? Pasirodo, kad priežiūros reikia ne tiek daug. Stovi permatomi orchidėjų vazonėliai ant palangių, nes šie epifitiniai augalai su visomis savo šaknimis labai mėgsta šviesą, saulę ir skersvėjų nebijo.

Virginija Remeikienė  nė karto gėlių nepersodino - puikiausiai jos auga tuose vazonuose ir toje žemėje, kurioje pas ją pateko. Neskynė  nė karto ir nužydėjusių žiedynkočių, nes iš jų  kaip tik nauji išauga: ir po vieną, ir po du, ir po kelis. Ir žydi Virginijos orchidėjos po du kartus per metus su vieno mėnesio pertrauka, akis ir pačiai, ir draugams, ir kaimynams džiugina.

Orchidėjas Virginija Remeikienė vadina labai nereikliomis gėlėmis ir sako tik kartą per savaitę jas ankstų rytą arba vėlų  vakarą palaistanti su trąšomis (skirtomis orchidėjoms), po paros ir tą patį vandenį nupilanti, o šiaip vakarais filtruotu vandeniu iš čiaupo tik joms šakneles nupurškianti. 
 


Skelbiame konkursą „Mano gražiausias augalas”  visiems augalų augintojams: gėlininkams, daržininkams, sodininkams. Skambinkite tel. 52 38 40, rašykite el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., jei pražydo jūsų gėlė, jei išauginote gražų kopūstą, jei jūsų senelio sodintas kaštonas vis dar brandina vaisius. Papasakokite jūsų gražiausiojo augalo istoriją, mes ją išspausdinsime antradieniais ir kartą per mėnesį apdovanosime konkurso laimėtoją. 
Į viršų