Abu Liudos Stankienės kaktusai pražydo vienu metu.
Asmeninio albumo nuotr. 

Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Nors vasara jau įpusėjo ir visur žydi įvairiausios gėlės, tačiau atrodo, kad daugiausiai džiaugsmo šiauliečiams gėlių mylėtojams teikia rečiausiai ir trumpiausiai žydinčios - kaktusai.

Maždaug prieš  savaitę prieš pat vidurnaktį mobiliuoju telefonu paskambino šiaulietė Virginija, jau dalyvavusi mūsų gražiausiojo augalo konkurse, ir susijaudinusi pranešė - jos kaktusas ką  tik pražydo. Aštuoni nuostabūs rožiniai žiedai ant vieno dar gana jauno kaktuso kvepia taip, kad net galvą skauda...

Iki ryto, kol „Šiaulių naujienų” fotografas galėjo ateiti nuostabiųjų  žiedų nufotografuoti, žiedai kiek pradėjo glaustis, bet vaizdas vis tiek buvo neįtikėtinas.

Beveik tuo pačiu metu mums atsiuntė laiškelį su nuotrauka ir šiaulietė Liuda Stankienė.

Ji rašo: „Prenumeruoju „Šiaulių naujienas” jau daugelį metų, mielai skaitau nuo pradžios iki galo - laikraštis žymiai pagerėjo, pasidarė  labai įdomus. Jame galima rasti visko - nuo paprastų mūsų gyvenimo aktualijų, rūpesčių, džiaugsmų iki politikos, sveikatos patarimų.

Tačiau mane labiausiai sudomino rubrika „Mano gražiausias augalas”, kur rašoma apie kaktusus, nes aš myliu visokias gėles, visos jos savaip gražios, tačiau labiausiai myliu kaktusus.

Dabar auginu tik keletą kaktusų, ir nors jie pražysta tik kartą per metus, o žydi tik vieną parą, bet džiaugsmo mano širdžiai suteikia daug.

Kas rytą  juos pasveikinu, piršteliu paglostau spygliukus, nudžiungu, kai pamatu leidžiant žiedo ūgliuką.

Ir mane nudžiugino abu kaktusai - ant kiekvieno prasiskleidė po du žiedus vienu metu. Šiaip abu kaktusai pražysdavo ne kartu. Todėl siunčiu abiejų savo kaktusų nuotrauką, kad ir laikraščio skaitytojai pasidžiaugtų šiais žiedais”.  


Tęsiasi konkursas „Mano gražiausias augalas” visiems augalų augintojams: gėlininkams, daržininkams, sodininkams. Skambinkite telefonu 52 38 40, rašykite, siųskite nuotraukas el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., jei pražydo jūsų gėlė, jei išauginote gražų kopūstą, jei jūsų senelio sodintas kaštonas vis dar brandina vaisius. Papasakokite jūsų gražiausiojo augalo istoriją, mes ją išspausdinsime antradieniais ir kartą per mėnesį apdovanosime konkurso laimėtoją. Liepos mėnesio konurso nugalėtojui - Aušros Žvirblienės sudaryta knyga „Liaudies medicinos patirtis”.

Birželio mėnesio konkurso „Mano gražiausias augalas” nugalėtoja tapo Violeta Nečajeva, kurios „nakties karalienių” žiedų buvo nesuskaičiuojamai daug. Sveikiname ir kviečiame nugalėtoją į redakciją atsiimti prizo.
Į viršų