Karališkoji lelija ne tik ištvėrė praėjusią šaltą žiemą, bet ir nudžiugino trimis naujais stiebais, pasipuošusiais nuostabiais žiedais. 

Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Konkursas „Mano gražiausias augalas” pagaliau persikelia iš kambarių  į šiauliečių šiltnamius, darželius, daržus ir sodus. 

Šiaulietė Violeta Nečajeva rašo: „Konkurso „Mano gražiausias augalas” paskatinta noriu pasidžiaugti savo užaugintais augalais.

Šiltnamyje, kaip ir visi lietuviai, auginu pomidorus ir agurkus. Tręšiu juos ekologiškomis trąšomis, tai yra, dilgėlių lapų raugu, atskiestu vandeniu, - jokių chemikalų. Todėl rytą nuėjusi nuskinti agurkus labai nustebau, kai nurėškiau labai įdomų agurką-trynuką. Tik įdėjus į kibirą staiga kilo mintis jį nufotografuoti...

Pernai pavasarį  nusipirkau karališkų lelijų (nors dėl pavadinimo nesu tikra) vazonėlį ir jas pasodinau lauke, nes nutariau išsiaiškinti, ar peržiemos ar augs ir kitais metais. Rudenį ant jų užpyliau daugiau durpių, kad neiššaltų.

Ir koks džiaugsmas buvo, kai pavasarį pastebėjau besikalančius daigelius. Be to, šiais metais vietoj vieno stiebo išaugo trys ir sužydėjo labai gražiais žiedais, kurie skleidžia stiprų kvapą”. 


Agurkas-trynys: ir ko tik toji gamta neiškrečia.
Violetos NEČAJEVOS nuotr.

                                                                                

Tęsiasi konkursas „Mano gražiausias augalas” visiems augalų augintojams: gėlininkams, daržininkams, sodininkams. Skambinkite telefonu 52 38 40, rašykite, siųskite nuotraukas el. paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., jei pražydo jūsų gėlė, jei išauginote gražų kopūstą, jei jūsų senelio sodintas kaštonas vis dar brandina vaisius. Papasakokite jūsų gražiausiojo augalo istoriją, mes ją išspausdinsime antradieniais ir kartą per mėnesį apdovanosime konkurso laimėtoją. Liepos mėnesio konurso nugalėtojui - Aušros Žvirblienės sudaryta knyga „Liaudies medicinos patirtis”.
Į viršų