Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Petras Auštrevičius kreipėsi į šalies Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių siūlydamas, kad dalis daugiabučių renovacijai skirtų lėšų galėtų būti skiriama ir individualių namų energetiniam efektyvumui didinti. 

Pasak parlamentaro, kartu tai galėtų paskatinti ir statybų sektoriaus užimtumą, nes daugiabučių renovacijos procesas nevyksta taip greitai kaip tikėtasi.

"Pastatų energetinio efektyvumo didinimas Lietuvoje yra vienas iš svarbiausių nacionalinės politikos prioritetų. Kuo mažiau į aplinką energijos išleidžia pastatai, tuo daugiau galimybių gyventojams ar savininkams taupyti savo lėšas ir pačią energiją, o juos renovuojant - šalies statybų sektorius galų gale taip pat turėtų darbo. Kadangi daugiabučių namų gyventojai šiame renovacijos procese kol kas dalyvauja itin pasyviai, siūlau tokią galimybę suteikti individualių namų savininkams. Valstybė turėtų suteikti lygias galimybes visiems savo gyventojams pasinaudoti parama būsto energetiniam efektyvumui didinti", - komentuoja Seimo narys liberalas P. Auštrevičius.

Seimo narys, su tokiu siūlymu kreipęsis į A. Kubilių, prašo Premjero kuo greičiau parengti siūlymus ir sprendimus, kuriais būtų galima įgyvendinti individualių namų energetinio efektyvumo didinimo programą.
 
Eltos inf. 
Į viršų