Nuo 2012 metų gegužės socialinio būsto skyrimą ir apsirūpinimą socialiniu būstu administruos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, perėmusi šias funkcijas iš Aplinkos ir Finansų ministerijų. Tokiam sprendimui pirmadienį pritarė Vyriausybė. 

Sprendimą komentavęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas teigė, jog apsirūpinimas būstu yra socialinės politikos sritis, todėl ją turėtų prižiūrėti su tuo susijusi ministerija. Pasak ministro, nauja tvarka suteiks galimybę kompensuoti dalį nuomos mokesčio ir jaunoms šeimoms bei gyventojams, kurie savo gyvenamąją vietą dažnai būna priregistravę prie savivaldybės, todėl neturi teisės gauti valstybės paramos. 

"Tikslas yra apimti tuos žmonės, kurie "laukia eilėje", kurie šiandien turi teisę į socialinį būstą, bet tokio būsto iš valstybės negauna - tiesiog neretai deklaruoja savo gyvenamąją vietą prie savivaldybės, o nuomojasi, ypač jaunos šeimos, sau būstą be jokių nuomos sutarčių. Kompensuodami dalį tokios nuomos norime sudaryti galimybę, kad valstybė paremtų ir jaunas šeimas", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė D. Jankauskas.

Ministrui pritarė Premjeras Andrius Kubilius, pasak kurio, finansinė parama socialinio būsto nuomai yra žymiai efektyvesnė nei socialinio būsto statyba. Anot Ministro Pirmininko, bus siekiama peržiūrėti socialinio būsto skyrimo tvarką ir užtikrinti, kad valstybės paramą būstui gautų tie, kuriems jos labiausiai reikia. 

Paramą, pasikeitus ją administruojančioms ministerijoms, toliau ketinama finansuoti iš valstybės ir savivaldybių biudžeto.

Eltos inf.
Į viršų