Priešingai nei Latvijoje ir Estijoje, kur būsto kainos sparčiai auga, Lietuvoje ir Lenkijoje jos toliau mažėja, rodo pasaulinė nekilnojamojo turto apžvalga.

Britų bendrovė "Gobal Property Guide", teikianti patarimus investuotojams į nekilnojamąjį turtą, paskelbė trečiojo metų ketvirčio pasaulio rinkos apžvalgą ir konstatavo, kad rezultatai buvo silpni.

Trečiąjį ketvirtį būsto kainos sumažėjo 25 valstybėse iš 44-ių, kurių statistika nagrinėjama, o padidėjo 19-oje valstybių.

Be to, 26-ių valstybių būstų kainos buvo mažesnės nei prieš metus, o 18-je valstybių jos padidėjo.

Pasak apžvalgos, daugiausia per metus būsto kainos padidėjo Indijos sostinėje Delyje (22,68 proc.) ir didžiausiame Brazilijos mieste San Paule (20,26 proc.).

Toliau eina Ryga ir Talinas, kur būstai per metus atitinkamai pabrango 13,31 ir 12,30 proc.

Tuo tarpu Lietuva yra maždaug per vidurį tarp šalių, kuriose būstai pigo. Nurodoma, kad būstų kainos penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose per metus sumažėjo 4,44 proc., tačiau vien per trečiąjį ketvirtį padidėjo 0,22 proc.

Būstai Varšuvoje per metus atpigo 7,95 proc., o daugiau būsto kainos krito tik Ispanijoje (8,41 proc.), Bulgarijoje (9,65 proc.) ir Airijoje (15,61 proc.). Būstai Airijoje vien tik per trečiąjį ketvirtį atpigo 4,25 proc.

ELTA
Į viršų