Persikraustant ar naujai įsirenginėjant namus visada norisi įsigyti kokybiškus baldus. Šiais laikais ypač sunku apsispręsti, kuris gaminys tinkamiausias mūsų namuose. Tai ypač nelengva, kai norime įsigyti ilgaamžišką lovą miegamajame – juk miegas turi labai daug įtakos mūsų fizinei ir emocinei būklei. Tad kaip išsirinkti lovą puikiam poilsiui?

Kambario ir lovos dydžiai

Pirmiausia prieš perkant lovą naudinga žinoti miegamojo matmenis. Tai palengvins reikiamo baldo paieškas. Įsivaizduodami miegamajame lovą galėsite įvertinti, kiek vietos jai reikės. Matydami, kiek laisvos erdvės yra, žinosite, kokio dydžio baldo ieškoti. Įprastai dvigulių lovų pločiai yra 140, 160 ir 180 cm. Standartinis jų ilgis daugeliu atveju siekia 200 cm. Kitu atveju, jeigu nesinori įprasto ilgio lovos, galite ją rinktis pagal savo ūgį. Miegamojo lova turėtų bent 15 cm viršyti žmogaus ūgį.

Kiti baldai

Žinant preliminarų lovos dydį, svarbu apgalvoti, kokius dar baldus ketinate įsigyt miegamajame. Kambaryje pastačius lovą, nuo jos iki kitų baldų ar sienos, turėtų likti bent 50 cm tarpas. Todėl pamatę lovą internete nepulkite iš karto jos pirkti, kad ir kaip ji jums patiktų. Tačiau, jei jau esate išmatavę laisvą erdvę ir žinote, kokius dar baldus ketinate įsigyti, galite pereiti prie užsakymo.

Nuspręskite, kas svarbiau

Rinkdamiesi lovą atsižvelkite į savo gyvenimo būdą. Jei esate aktyvūs, galbūt jums nereikės itin didelės lovos, nes labiau norėsite erdvesnio kambario. Todėl nuspręskite, kas jums svarbiau: ar didesnė lova, ar daugiau laisvos erdvės, pavyzdžiui, mankštai.

Taip pat svarbu atsižvelgti ir į savo sveikatos būklę. Tai padės išsirinkti lovos aukštį, kuris vertinamas kartu su čiužiniu: kuo aukštesnė lova, tuo atsisėdimo kampas statesnis. Todėl turintiems sveikatos sutrikimų, rekomenduojama įsigyti aukštesnes lovas.

Atsižvelgiant į visus šiuos aspektus, miegamojo lovos paieška bus kur kas lengvesnė. Išsiaiškinę ir įvertinę savo asmeninius poreikius, galite pradėti dairytis lovos internetu. Kadangi jų pasirinkimas itin platus, tai leidžia sutaupyti daug laiko, nes nereikia važinėti iš vienos fizinės parduotuvės į kitą. Taigi didesnė tikimybė, jog greičiau surasite aukštos kokybės gaminį, skirtą puikiam miegui.

Į viršų