Gyvenimas studijos tipo bute dažniausiai reiškia, kad susiduriate su užduotimi, kaip paversti vieną kambarį į miegamąjį, svetainę, virtuvę, biurą. Tai darydami turite neapkrauti turimos erdvės, kitaip gali atsirasti netvarka arba jausitės tarsi uždaryti. Tačiau ir mažoje erdvėje galite susikurti jums patogius ir jaukius namus, kuriuose norėsite praleisti daug laiko. Žemiau pateikiamos kelios idėjos, kurios palengvins studijos tipo buto įrengimą.

Miegojimo vieta

Kiekvienuose namuose bene svarbiausia vieta yra miegamasis. Todėl pradėti jų įrengimą patariama nuo vietos parinkimo lovai. Dažnai studijos tipo kambariuose yra antras aukštas, kuriame skirta vieta šiam baldui. Paprastai ten yra nedaug erdvės, todėl nerekomenduojama rinktis didelio lovos rėmo. Kokybiškai pailsėti jums padės lovos čiužiniai, kurie suteikiantys aukščiausios kokybės komfortą.

Erdvių atskyrimas

Tokio tipo butuose visos erdvės yra viename kambaryje, todėl rekomenduojama jas atskirti. Tai padaryti galite panaudodami užuolaidas. Pavyzdžiui, šalia lovos pakabinę tokias uždangas suteiksite privatumo savo miego erdvei. Erdves taip pat galite atskirti pastatydami abipuses lentynas. Jos ne tik atskirs erdvę, bet ir padės taupyti vietos, kadangi ten galėsite susidėti įvairius daiktus.

Nustatyti tam tikras zonas kambaryje galite ir neatskirdami jų fizine pertvara. Tai lengvai padarysite ir patiesdami kilimą, kuris vizualiai apibrėš tam tikros erdvės ribas ir joje sudėti daiktai taps atskira poilsio vieta.

Dekoratyviniai elementai

Kurdami studijos tipo buto interjerą, pasinaudokite visais galimais būdais, kaip išnaudoti erdvę. Įrenkite papildomų vietų pakabų, ant kurių galėsite pakabinti ne tik paltą, bet ir sulankstomas papildomas kėdes. Norint būstui suteikti daugiau erdvės ant sienų pakabinkite veidrodžių. Jie ne tik suteiks didesnės erdvės pojūtį, bet ir atspindės šviesą, dėl ko erdvė atrodys šviesesnė. Dekoruodami kambarį nepamirškite vientisumo. Nederinkite skirtingų stilių, nes tai bendroje erdvėje gali atrodyti neišbaigtai.

Vis populiarėjančio studijos tipo būsto įrengimas gali pasirodyti lengva užduotis, juk reikia įrengti tik vieną kambarį. Tačiau turite nepamiršti, kad didžioji jo dalis su skirtingomis zonomis yra bendra. Todėl neapkraukite tokio buto ir kurkite vientisą interjerą.

Į viršų