Kiekvienas žmogus trokšta, kad jo namuose karaliautų harmonija, supratimas ir sėkmė. Tačiau ne visi žino, kad šių dalykų galima pasiekti ne tik fengšui principu perstumdžius baldus.
Siekiant tobulos namų energijos jums gali padėti ir keletas paprastų daiktų: veidrodžiai, varpeliai, žvakės, gėlės, akvariumas, kristalai. Štai tas paprastas rinkinys, kuris gerokai palengvins jūsų gyvenimą ir pritrauks į jūsų pasaulį tik teigiamus dalykus.

Gėlės
Gėlės – vienas iš tradicinių fengšui simbolių. Joms teikiama daug reikšmės. Pavyzdžiui, vadovaujantis fengšui principais, kiekvienas žmogus gyvenime turėtų įvaldyti 7 menus, vienas kurių – gėlininkystė.
Gėlių turėtų būti kiekvienuose namuose, tačiau su jomis patartina elgtis atsargiai, paisant tam tikrų taisyklių.
Pavyzdžiui, kiekviena gėlė, kaip ir žmogus, turi savo energetikos lauką. Jei gėlės ir žmogaus energetinis laukas sutampa, į namus plūs teigiama energija, o visa, kas bloga – atvirkščiai, atsitrauks. Jei biolaukai nesutampa, žmogaus savijauta gali pablogėti be jokių akivaizdžių priežasčių, išsekti jėgos. Renkantis gėlę svarbu prie jos prisiliesti, keletui minučių užmerkti akis ir įsiklausyti į savo pojūčius.
Fengšui vertinamos ir skintų gėlių puokštės, manoma, kad tai – teigiamos energijos laidininkai. Tačiau čia esama ir vieno niuanso – kai tik šios gėlės pradės vysti, jas reikia nedelsiant išmesti.

Žvakės
Žvakės, o tiksliau – jų liepsna – ne tik parodo žmogui tikrąjį gyvenimo kelią, bet ir kovoja su neigiama energija, sudegina ją. Juk ne veltui žvakę priimta degti sergančio žmogaus kambaryje. O kaip malonu gulėti vonioje plevenant žvakių liepsnelei – stresas ir negatyvios emocijos iš karto atsitraukia, palieka vietą ramybei ir visiškam atsipalaidavimui.
Jei namuose būta kokių nors nemalonių įvykių, rekomenduojama visus namų kampus aprūkyti žvake, galima pašlakstyti ir šventintu vandeniu.
Žmonėms, kurie renkasi Rytų filosofiją, priimtiniau namuose deginti aromatines lempas su eteriniais aliejais. Jos ne tik nuramina, bet ir išvaro iš namų negeras jėgas, pripildo kambarius pasakiškų kvapų, kurių variacijų be galo daug.
Kvapus rinktis turėtumėte itin atsargiai. Visi jie skirstomi į keletą rūšių ir porūšių. Vieni tinka atsipalaidavimui, kiti –atvirkščiai, leidžia paspartinti gyvenimo ritmą. Yra ir universalių aromatų, kurie tinka beveik visiems, o esama ir tokių specifinių, kurie vienus tiesiog pakeri, o kitiems sukelia galvos skausmą.

Kristalai
Kristalai – ne pats populiariausias daiktas mūsų namuose. Tačiau jie laikomi itin svarbiais harmonizuojant namų energiją. Kristalas – tai laidininkas tarp dviejų pasaulių, jis naudojamas įvairiose magijos apeigose ir ritualuose.
Įprastame gyvenime kristalai paprastai įkurdinami darbo kambaryje, netoli rašomojo stalo –  manoma, kad jie padeda tinkamai surikiuoti mintis.

Akvariumas
Žodis „Fengšui“ verčiamas kaip „vėjas ir vanduo“. Todėl akvariumas, kaip antrojo komponento, vandens, simbolis, turėtų būti kiekvienuose namuose. Tai ne tik naudinga kuriant teigiamą namų atmosferą, bet ir padeda papuošti interjerą.
Akvariumas – tai turtų ir klestėjimo simbolis. Jei neturite namuose tikro akvariumo, rekomenduojama pasikabinti paveikslą su povandeninio pasaulio vaizdais arba bent jau kompiuterio ekrano užsklandai rinktis judantį akvariumo paveikslėlį.

Varpelis
Varpelis, kartais dar vadinamas vėjo muzika, – tai vėjo įsikūnijimas namuose. Jis laikomas pozityviosios energijos či laidininku ir yra viena dažniausiai naudojamų priemonių namų energijai harmonizuoti fengšui sistemoje. Varpelis nubaido piktąsias dvasias ir informuoja šeimininkus jei pro duris įžengė svečiai.
Pasikabinti jį namuose ne taip paprasta, svarbu vadovautis tam tikromis instrukcijomis, kurios nurodo ne tik tinkamiausią vietą, bet net ir varpelio pakabinimo datą.

Veidrodžiai
Tai būtinas kambario atributas žmonėms, trokštantiems prisivilioti sėkmę, garantuoti sveikatą ir turtus. Tiesa, svarbu veidrodį kabinti ten, kur reikia. Pavyzdžiui, nevalia veidrodžių kabinti vieno priešais kitą arba priešais duris, langą.
Nepaisant to, kad visus šiuos daiktus įsigyti paprasta, tikrasis raktas į sėkmę – sumanus jų išdėstymas. Šiek tiek kantrybės bei žinių – ir jūsų namai taps tikra ramybės, gėrio ir harmonijos oaze!

Pagal eli.lt, asa.lt ir „Šiaulių naujienų” informaciją parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų