Langų gamybos ir montavimo išlaidos – tai vienas iš dažniausių klausimų. Jis visada aktualus planuojantiems įsigyti naujus langus, todėl prieš kreipdamiesi į specialistus žmonės dažnai savarankiškai atlieka rinkos analizę – palygina kelių langų gamintojų ar tiekėjų pasiūlymus ir išsirenka labiausiai patikusį. Ir iš tiesų tai labai gera taktika, nes tokiu būdu lengviau atrasti geriausias plastikinių langų kainas bei gauti konkurencingą pasiūlymą. Tačiau langų ekspertai sako, kad neįmanoma iškart nurodyti tikslios langų gamybos ir montavimo kainos, nes tai priklauso nuo daugybės veiksnių, tokių kaip gamybinės medžiagos, lango dydis, lango tipas (forma) ir spalva, stiklo tipas ir langų montavimas (jo sudėtingumas). Kadangi tokių veiksnių yra nemažai, tai sunku nurodyti kainą nežinant tikslių reikalingo lango specifikacijų.

Apie tai, kas daro įtaką langų kainai aktualu žinoti prieš langus užsakant, tad pristatome kainos sudėtines dalis.

1. Langų gamybai naudojamos medžiagos. Lietuvoje populiariausi yra mediniai langai arba plastikiniai langai – jie pasirenkami priklausomai nuo statinio tipo ir vartotojo poreikių. Mediniai langai mėgstami tų vartotojų, kurie nori labai estetiško ir ilgaamžiško varianto. O plastikiniai langai dažniausiai pasirenkami tų, kurie nori skirti minimaliai pastangų langų priežiūrai, nori ekonomiškesnio ir itin patvaraus (gamtos reiškiniams atsparaus) varianto. Be to, medinių langų montavimas yra sudėtingesnis, nei plastikinių langų, todėl ir jų kaina paprastai būna didesnė.

2. Langų dydis. Natūralu, kad didesniems langams pagaminti sunaudojama daugiau medžiagų (specialių tarpiklių, papildomų sandariklių, izoliacinių priemonių ir kt.), todėl jie kainuoja brangiau. Be to, jei langai įsigyjami vienoje įmonėje, o langų montuotojai samdomi kitoje – gali tekti mokėti brangiau. Geriausia užsakyti ir įsigyti langus bei jų montavimo paslaugą iš vienos įmonės.

3. Langų tipas. Labiausiai paplitę langų tipai yra vienos dalies ir dviejų dalių langai – varstomi arba slankiojantys. Nuo lango tipo neretai priklauso ir montavimo sudėtingumas, o nuo pastarojo ir langų kaina.

4. Langų spalva. Praktiškiausias ir dažniausias pasirinkimas – baltos spalvos plastikiniai langai. Tačiau profesionalūs langų gamintojai siūlo galimybę pritaikyti langų spalvą prie namo eksterjero. Spalvų paletė yra plati, todėl pasirinkimo galimybės labai didelės, tačiau nuo to priklauso galutinė langų kaina.

5. Stiklo tipas. Stiklo paketų yra įvairių – viengubi, dvigubi ir netgi trigubi. Natūralu, kad ši savybė veikia ir galutinę langų kainą. Vis dėlto labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad nuo stiklo tipo priklauso daug vertingų langų savybių: triukšmo izoliacija, šilumos izoliacija, saugumas, langų tvirtumas ir stabilumas, mažesnės energijos sąnaudos, ilgaamžiškumas ir pan.

6. Techninės charakteristikos. Naudojamos langų sistemos lemia langų techninę charakteristiką: šilumos perdavimo koeficientą, nepralaidumą garsui, nepralaidumą vandeniui. Tad kuo kokybiškesnė sistema naudojama, tuo geresnės langų savybės.

7. Įrengimas. Langų montavimo išlaidos gali skirtis priklausomai nuo šių darbų sudėtingumo ir apimties. Nors profesionalai, turintys patirties šioje srityje, dažniausiai lengvai ir greitai atlieka standartinių langų montavimo darbus, tačiau jei langai yra nestandartinio dydžio ar formos, jei montavimo metu prireikia priimti papildomus sprendimus, tai gali daryti įtaką kainai.

Geriausias būdas sužinoti tikslią plastikinių langų ir jų montavimo kainą yra pasikviesti meistrus į namus ir paprašyti jų įvertinti situaciją, atlikti matavimus ir kitus reikalingus darbus. Profesionalūs meistrai pasiūlo įvairias galimybes, išsamiai paaiškina visą procesą ir pateikia konkretų pasiūlymą.

Reklama: https://megamas.lt/

 

Į viršų