Vonios kambarys yra ta erdvė, kurioje norisi maksimaliai atsipalaiduoti ir sėkmingai užbaigti ar pradėti dieną, tačiau norint, jog ši patalpa iš tiesų būtų patogi, daug dėmesio reikia skirti jos išplanavimui. Šis darbas gali atrodyti pakankamai sudėtingas, tačiau jei vadovausitės keliais pagrindiniais patarimais, vonios kambarį išplanuosite taip, jog visapusiškai išnaudotumėte visą jo dydį. Nuo kokių aspektų tuomet reikėtų pradėti?

Apsispręskite dėl pagrindinės įrangos

Tai visuomet yra kone esminis klausimas, lemiantis tolimesnį vonios kambario išplanavimą. Jei jis yra didesnis, verta pagalvoti ir apie vonią, ir apie dušo kabiną. Tačiau net ir tokiais atvejais reikėtų atsižvelgti į asmeninius savo įpročius. Jeigu daugiau laiko praleidžiate vonioje, šiam įrenginiui reikėtų paskirti daugiau vietos nei dušui, tačiau jei situacija priešinga, atitinkamai dušo kabina turėtų užimti didesnį patalpos plotą.

Taip pat verta pagalvoti ir apie alternatyvius sprendimus, kurie ypač tinka mažesniems kambariams. Pasitelkę sienelę, vonią galėsite naudoti ir kaip dušo kabiną, o kabinos su gilesniais padėklais galės atstoti nedidelę vonelę. Šiuo atveju teisingas pasirinkimas priklauso tik nuo Jūsų pačių įpročių, tad sekti vyraujančių tendencijų tikrai nėra būtina.

Palikite laisvos vietos

Norint, kad vonios kambarys būtų ne tik stilingas, bet ir praktiškas, labai svarbu palikti pakankamai tuščios erdvės, jog galėtumėte lengvai judėti ir sėkmingai naudotis visais šioje patalpoje esančiais daiktais. Tarp praustuvo ir sienos ar dušo kabinos turėtų likti maždaug 10 centimetrų tarpas, aplink tualetą reikėtų palikti maždaug 80 centimetrų – ne mažesnio dydžio turėtų būti ir dušo kabinos erdvė. Žinoma, šie skaičiai yra tik preliminarūs, tačiau turėtumėte įsitikinti, ar tikrai galėsite atverti visų spintelių dureles, o sėdėdami ant unitazo patogiai sulenksite kojas. Vėliau šių aspektų net nepastebėsite, tačiau jei neapgalvosite jų iš karto, vėliau į nepatogumus tikrai atkreipsite dėmesį.

Venkite tuštumos

Nors toks patarimas skamba tarsi priešprieša prieš tai aprašytai idėjai, jeigu turite itin erdvų vonios kambarį, Jums gali tekti susidurti ir su tokia situacija. Jei labai taupysite vietą ir visus baldus bei įrenginius sustatysite kambario kraštuose, jo vidurys liks tuščias ir dėl to visa erdvė atrodys šiek tiek šalta. Kad to išvengtumėte, galite apsvarstyti galimybę patalpos centre pastatyti vonią ar, pavyzdžiui, patogų suoliuką, kuris erdvei pridės atpalaiduojančios nuotaikos.

Pirmenybę teikite pakabinamiems baldams

Tikriausiai ne kartą esate girdėję patarimą, jog norint patalpose sutaupyti vietos, maksimaliai reikia išnaudoti sienų plotą. Vonios kambaryje dalį jo užima vonios gyvatukai (juos galite įsigyti čia: https://pigu.lt/lt/namu-remontas/vonios-kambario-iranga/gyvatukai-vonios-radiatoriai), tačiau likusį plotą galite išnaudoti pakabinamiems baldams. Tai suteiks didesnės erdvės įspūdį, kuris ypač reikalingas mažesniuose vonios kambariuose, tačiau iš tiesų tokia idėja naudinga ir dėl paprastesnio valymo. Būtent dėl to siūloma rinktis ne tik pakabinamus baldus, bet ir kitą įrangą, pavyzdžiui, tualetus – tuomet kambarys bus ne tik patogus, bet ir labai praktiškas.

Mąstykite vertikaliai

Tais atvejais, kai vonios grindų plotas nėra itin didelis, verta pagalvoti, kaip galima išnaudoti šios patalpos aukštį. Šiam tikslui galima pasitelkti siauresnes, tačiau aukštesnes spinteles – jos užims mažiau erdvės, tačiau sutalpins pakankamai didelį kiekį daiktų. Jei ketinate šioje patalpoje naudoti ir skalbimo mašiną, ir džiovyklę, taip pat verta apsvarstyti galimybę šiuos įrenginius pastatyti vieną ant kito. Šią ir kitą buitinę techniką galėsite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje arba spustelėję čia.

Nepamirškite paskirti vietos daiktų sandėliavimui

Joks vonios kambarys negali pilnai funkcionuoti be patogių daiktų laikymo vietų, todėl apie jas taip pat turėtumėte pagalvoti. Šiam tikslui tinka ir prieš tai minėtos aukštos spintelės, ir kiti vonios baldai. Itin rekomenduojama rinktis veidrodines spinteles, kurios atliks net dvi funkcijas, o taip pat pravartu pasirūpinti, jog po kriaukle būtų talpių stalčių ar lentynėlių. Jei erdvė yra mažesnė, vietoj atvirų lentynėlių geriau rinktis uždaras spinteles: taip išvengsite papildomo chaoso ir patalpa atrodys erdvesnė.

Apgalvoję visus šiuos aspektus, daug lengviau išplanuosite savąjį vonios kambarį. Kur stovės kiekvienas jo elementas, priklauso nuo konkrečios erdvės, tačiau vadovaujantis šiais principais, surasti jiems tinkamą vietą tikrai nebus sunku.

REKLAMA

Į viršų