Tokia šaldymo įranga kaip šaldikliai ir šaldytuvai yra naudojami praktiškai kiekvienuose namuose – ji padeda ilgiau išsaugoti maistą šviežią ar netgi leidžia jį užšaldyti gerokai ilgesniam laikotarpiui. Tokie įrenginiai užtikrina patogesnę kasdienybę, tačiau jų naudojimas vis dar yra apipintas realybės neatitinkančiais mitais, kurie gali ją šiek tiek apsunkinti. Kuriais iš jų turėtumėte nustoti tikėti?

Šaldyti produktai yra mažiau maistingi

Laikui bėgant šaldyti produktai šiek tiek praranda maistingąsias savo medžiagas, tačiau dažniausiai jie gali jų pasiūlyti netgi daugiau nei parduotuvėje esantis maistas. Taip yra dėl to, jog šaldomi vaisiai ir daržovės yra nuskinami ir sušaldomi tuo metu, kai jau yra sunokę ir turi aukščiausią maistinį lygį. Jei turėsite tai omenyje prieš šaldydami sezonines gėrybes, jų maistingumas tikrai nekels jokių abejonių.

Bakterijos šaldytuve negali išgyventi

Gali pasirodyti, jog dėl žemos temperatūros šaldytuve negali veistis bakterijos, tačiau iš tiesų tokios sąlygos ne vienai jų rūšiai yra itin palankios. Norėdami užkirsti kelią jų veisimui, turėtumėte vaisių ir daržovių nelaikyti tose pačiose lentynose kaip jūros gėrybių, kiaušinių ar žalios mėsos, o pastebėję bet kokius nutekėjimus ant sienų ar lentynėlių, juos iš karto nuvalyti. Tuomet šaldytuvas išliks maksimaliai higieniškas.

Šaldiklyje maistą galima laikyti neribotą laikotarpį

Taip, šaldiklyje maistas gali būti kur kas ilgesnį laiko tarpą, tačiau jei persistengsite, produktai ilgainiui praras savo skonį ir kokybę. Kaip ilgai pavyks to išvengti, priklauso nuo konkrečios maisto rūšies. Žalia mėsa šaldymo kameroje gali išbūti 4-12 mėnesių, o virta – nuo 2 iki 4 mėnesių. Sriubas ir troškinius šaldyti galima maždaug 2-3 mėnesius, o vaisius ir daržoves – nuo 8 iki 12 mėnesių. Įsiminę šiuos laikotarpius, daug lengviau galėsite organizuoti šaldyto maisto suvartojimą. Pasirūpinkite, kad produktams nepritrūktų vietos – platų šaldiklių pasirinkimą rasite spustelėję ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/buitine-technika-ir-elektronika/saldymo-iranga/saldikliai-saldymo-dezes

Maisto likučius šaldytuve drąsiai galima laikyti net kelias savaites

Kalbant apie šaldytuve laikomus produktus, situacija yra šiek tiek kitokia. Taip, niekam iš mūsų nepatinka švaistyti maisto, o kai kuriems „antros dienos“ patiekalų skonis netgi atrodo geresnis. Tačiau jeigu nepamenate, kiek laiko jie jau stovi šaldytuve, vargu, ar liksite patenkinti jų skoniu ir kokybe. Likučius patariama laikyti ne ilgiau kaip keturias dienas, tačiau šis niuansas priklauso ir nuo konkrečių produktų.

Šaldymo įranga sunaudoja daug energijos ir Jūs nieko negalite pakeisti

Šaldymo įranga veikia 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, todėl norėtųsi manyti, kad ji sueikvoja itin daug elektros energijos. Visgi, reikėtų turėti omenyje, kad per pastaruosius dešimt metų situacija šioje srityje ženkliai pasikeitė ir šiuolaikiniai įrenginiai gali pasiūlyti kur kas aukštesnę energetinę klasę. Buitinė technika internetu yra pateikiama su tiksliais aprašymais, taigi iš anksto galite pasitikrinti, kiek energijos sueikvos vienas ar kitas įrenginys. Tačiau nepamirškite, kad ir Jūsų įpročiai turi įtakos šiam aspektui: jei šaldytuvo neperkrausite ir nelaikysite jo pustuščio bei veltui nevarstysite durelių, energijos sąnaudos taip pat turėtų būti mažesnės.

Nėra skirtumo, kaip išdėliosite maistą šaldytuve

Skirtingose šaldytuvo vietose išsilaiko skirtinga temperatūra – turėtumėte į tai atsižvelgti planuodami produktų organizavimą. Viršutinės lentynos labiausiai tinka gėrimams ir jau paruoštiems patiekalams, vidurinės – žaliai mėsai, kiaušiniams ir pieno produktams, o apatinės – šviežiems produktams, tokiems kaip mėsa, žuvis ar daržovės. Tuo tarpu dureles geriausia palikti aliejams, padažams ir sultims.

Nėra prasmės investuoti į brangesnį šaldytuvą

Šaldytuvų kainos priklauso nuo daugybės skirtingų aspektų, tačiau vienas iš jų neabejotinai yra ir funkcionalumas. Šiuolaikiniai jų modeliai labai dažnai gali pasiūlyti automatinį atitirpinimą, sąnaudas mažinantį atostogų režimą, greitą užšaldymą ir kitas panašias funkcijas, kurios užtikrina dar patogesnį tokios įrangos naudojimą. Be to, rinkoje vis dažniau pasirodo ir dar daugiau galimybių suteikiantys išmanieji įrenginiai. Tad prieš priimdami sprendimą, neskubėkite daryti skubotų išvadų ir pasitikrinkite, kokiais privalumais galėsite mėgautis pasirinkę vieną ar kitą modelį. Platų šaldytuvų pasirinkimą geromis kainomis siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

Nustoję tikėti visais šiais mitais, dar labiau išnaudosite visas šaldymo įrangos suteikiamas galimybes. Jos privalumų tikrai netrūksta, tačiau svarbu, kad visais jais naudotumėtės tikslingai.

REKLAMA

Į viršų