Nors šiais laikais namuose vis dažniau kuriamos atviros erdvės, be vidaus durų nepavyksta išsiversti. Jos ne tik užtikrina geresnę garso izoliaciją, bet ir garantuoja privatumą, tad bent jau vonios kambariuose ir miegamuosiuose tokius gaminius tikrai naudojame. Jų pasirinkimo įvairovė yra itin plati, todėl neretai kyla klausimas, kokį variantą geriausia būtų pasirinkti – į jį atsakysite apgalvoję kelis pagrindinius kriterijus.

Durų varstymo būdas

Šie gaminiai gali būti atidaromi arba stumdomi. Pirmuoju atveju galėsite pasirinkti durų atsidarymo kryptį – jas galima varstyti į vidų arba į išorę. Šiuo atveju pasirinkimas priklauso nuo kambarių išdėstymo: reikėtų įsitikinti, jog atvėrus duris, jos neatsitrenks į kitus daiktus ir tuo pačiu neblokuos praėjimo. Tokių rūpesčių nekils tuomet, jei rinksitės stumdomus modelius, kurie gali pasiūlyti ir daugiau privalumų. Šio tipo durims reikia mažiau vietos, jas lengva įlieti į interjerą, o be to, nereikia rūpintis, jog tokie gaminiai nuo skersvėjo užsidarys ar taps mažąsias atžalas sužeisti galinčia kliūtimi.

Dydis

Tai – savaime suprantamas, tačiau labai svarbus aspektas, į kurį taip pat turėtumėte atsižvelgti ir atlikti labai paprastus skaičiavimus. Jums turėtų būti aktualus angos plotis, aukštis ir sienos storis. Tais atvejais, kai nėra sudėtos grindys, matuojant aukštį, reikia nepamiršti ir jų užimamos vietos. Tuo tarpu turint galimybę suformuoti angą patiems, reikėtų įsitikinti, kad plotis bus ne siauresnis nei 80 centimetrų – svetainėje šis skaičius gali siekti ir 0,9 ar net vieno metro plotį.

Spalva ir stilius

Lygiai taip pat, kaip ir lauko durys namui, viduje naudojami gaminiai turėtų būti derinami prie bendros stilistikos. Tiesa, šiuo atžvilgiu pasirinkti tinkamiausią dizainą bus šiek tiek sudėtingiau, kadangi jį teks derinti prie įvairiausių spalvų kupino interjero. Kalbant apie stilius, prekyboje dominuoja klasikiniai arba modernūs durų variantai, tad šis pasirinkimas nebus itin sudėtingas. Tuo tarpu spalvą geriausia derinti prie sienų ir grindų: pasirinkę panašų atspalvį, niekuomet neprašausite pro šalį. Jei esate linkę eksperimentuoti, galite rinktis ir kontrastuojančias spalvas, tačiau patariama tai daryti atsargiai, kadangi rezultatas gali šiek tiek nuvilti.

Taip pat pravartu atkreipti dėmesį į tai, kiek stiklo turi atitinkamos vidaus durys. Patalpose, kuriose reikalingas maksimalus privatumas, jo reikėtų privengti, tačiau visais kitais atvejais galite drąsiai išbandyti ir tokius variantus, kurie suteiks kambariui didesnės erdvės pojūtį.

Medžiaga

Nors vidaus durims nereikia patirti tiek temperatūrų pokyčių ir kitų jų ilgaamžiškumą lemti galinčių veiksnių, jų kokybė gali ženkliai skirtis – dažniausiai tai priklauso nuo gamyboje naudojamų medžiagų. Kone didžiausiu tvarumu nustebins iš medžio masyvo gaminti modeliai: jie taip pat išsiskiria tuo, jog puikiai sulaiko šilumą ir izoliuoja garsą, o stilistika dvelkia jaukumu ir lengva prabanga. Tačiau tokius gaminius reikėtų pasaugoti nuo drėgmės, kadangi laikui bėgant jie gali šiek tiek deformuotis. Omenyje reikėtų turėti ir tai, jog tokiems gaminiams prireiks kiek didesnių investicijų.

Mažesnės jos bus tuomet, jei rinksitės iš MDF plokštės pagamintus modelius. Ši medžiaga, nors ir nėra tokia tvari, kaip mediena, gali pradžiuginti solidžia tarnavimo trukme, plačiu stilių pasirinkimu ir atsparumu vandeniui. Daug išlaidų nereikalaus ir iš PVC gaminamos vidaus durys: jas lengva nuvalyti, o spalvų pasirinkimas leidžia įgyvendinti įvairiausius stilistinius sumanymus. Visų šių tipų duris rasite apsilankę Pigu.lt el. parduotuvėje.

Kaina

Dažniausiai kaina priklauso nuo prieš tai aptartų medžiagų, tačiau jai įtakos gali turėti ir gamintojas, ir komplektacija. Būtent į šį aspektą turėtumėte atsižvelgti labiausiai – jei bendrame rinkinyje nebus spynų ar rankenų, šiomis detalėmis turėsite pasirūpinti patys, taigi bendra kaina taip pat išaugs. Geriausia, jeigu iš anksto suplanuosite, kiek lėšų durims galite skirti – taip galėsite susiaurinti savo paieškas ir atrasti sutaupyti leidžiančius pasiūlymus. Jei namus tik įsirenginėjate, prireiks ir daugiau svarbių detalių – plačią jų įvairovę rasite paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/baldai-baldai-internetu-ir-interjeras

Apgalvoję visus šiuos aspektus, neabejotinai išsirinksite labiausiai Jūsų namams tinkančias vidaus duris. Svarbiausia, kad suderintumėte jų stilių ir praktiškumą – tuomet tokie gaminiai lengvai įsilies į bendrą namų aplinką.

REKLAMA

Į viršų