Ieškote įkvėpimo naujajam vonios kambariui, o galbūt norite įpūsti gyvybės kiek pabodusiam šio interjerui? Vonios patalpai šiandien teikiamas ypatingas vaidmuo – tai ne tik praktiška zona, bet ir nuosavas namų SPA. Todėl nenuostabu, kad poilsio oazėje vis dažniau sutinkami išskirtiniai dekoro elementai. Toliau – 5 idėjos, kurios padės susikurti savitą, stilingą vonios dizainą.

Papuošalai ir išskirtinės jų laikymo talpos

Vonios kambaryje tapo įprasta laikyti ne tik kūno priežiūros priemones, bet ir kvepalus ar net juvelyrikos dirbinius. Tai patogu, o kartu suteikia šiai zonai daugiau prabangos, puošnių detalių. Žinoma, nuolat veiksmo kupinoje aplinkoje papuošalai turi būti laikomi tiek stilingai, tiek saugiai. Geriausias variantas – elegantiškos, specializuotos papuošalų dėžutės. Dizainerių kurti modeliai atstoja sumanius interjero akcentus, o gyventojų pasiruošimas dienai patogiai persikelia į vieną namų zoną.

Natūralios tekstūros kilimai

Vos prieš dešimtmetį vonios kilimėlis nebuvo pernelyg sureikšminama detalė, tačiau šiandien šiai detalei keliami išties dideli reikalavimai. Pageidaujama, kad kokybišką audinį puoštų išskirtiniai raštai, sodrios spalvos. Interjero dizaineriai pabrėžia, kad atpalaiduojančią aplinką geriausiai papildo natūralios tekstūros, medžiagos. Todėl tiems, kam svarbu susikurti ypatingą, ramybe alsuojančią aplinką kasdieniams ritualams, verta dairytis būtent natūralaus pluošto dekoracijos.

Organiška kosmetika ir jos dizainas

Kalbant apie natūralumą, pastebima, kad kokybiška kosmetika prekiaujantys prekės ženklai vis labiau dėmesį skiria ne tik produktui, bet ir jo pateikimui. Rinkoje vis daugiau ekologiškų, švariomis linijomis pasižyminčių, subtilių buteliukų, dėžučių. Tiems, kurie žavisi organišku, natūraliu, minimalistiniu interjeru, patariama dairytis universalių, neutralių produktų. Organiška linija tiks visai šeimai, o interjeras liks „lengvas“, neapkrautas begale skirtingų talpų.

Vintažo elementai

Vintažo dirbiniai sugrįžo ir šiandien gali būti drąsiai vadinami viena geidžiamiausių rinkos prekių. Nors dažnas ieško įdomios detalės miegamojo kambariui ar svetainei, vintažiniai dirbiniai vonios kambaryje – vis stipriau įsivyraujanti tendencija. Nuo komodų iki senovinių žvakidžių – dizaineriai skatina drąsiau eksperimentuoti ir prieskonio suteikti ne tik didžiosioms patalpoms. Restauravimo ekspertai teigia, kad šiomis dienomis galima „prikelti“ baldą ar daiktą, o jei reikia – kuo puikiausiai šį pritaikyti pagal individualius pageidavimus, erdvę.

Augalų dekoro menas

Panašu, kad augalai moderniuose namuose karaliauja visur – nuo miegamojo iki prieškambario, svetainės ir, žinoma, vonios patalpos. Kaip stilingai žaluma dekoruoti šią erdvę? Griežtų taisyklių nėra, svarbu atsižvelgti į kuriamą stilistiką. Įvairiausi egzotiški lapuočiai ar net gėlių žiedai papildo tiek minimalistinį, tiek griežtą klasikinį braižą. Beje, tiems, kurie nenori skirti daug laiko priežiūrai bei negali užtikrinti pakankamo šviesos srauto, verta investuoti į kokybiškus dirbtinius augalus, gėles.

Jaučiate, kad vonia gerai neatspindi bendro namų interjero, o galbūt stilius čia tapo nuobodus? Tai nereiškia, kad būtina viską keisti nuo pagrindų. Verta suteikti erdvei šansą atsiskleisti per unikalias papuošalų dėžutes, augalus, pasirenkamą kosmetiką. Ko gero, ne veltui sakoma, jog visa esmė slypi smulkmenose!

Į viršų