Nedidelės virtuvės savininkams kone visuomet tenka spręsti dilemą – kaip mažoje erdvėje iš kiekvieno baldo išgauti maksimalią naudą, tiek stiliaus, tiek funkcionalumo atžvilgiu. Nenuostabu, kad tokių patalpų savininkai virtuvės komplekto projektavimui kelia aukštus reikalavimus. Vis dėlto, be to, kad tai daug pastangų ir kūrybos reikalaujantis procesas, šis gali lydėti į išties unikalius, išskirtinius sprendimus. Kaip išgauti maksimalią naudą net iš mažiausio derinio?

Išmatuojama sėkmė

Padedant dizainerių ir projektuotojų komandai, galima atsipalaiduoti, o kitu atveju mažas erdves virtuvės baldų ekspertai pataria itin detaliai planuoti. Tad vienas esminių žingsnių – net jei šiame etape svarbios tik virtuvės komplekto paieškos, verta susidaryti bendrą visų pagrindinių patalpos detalių paveikslą ir numatyti tikslias jų vietas. Tai padės įsivaizduoti, kiek vietos yra virtuvės spintelėms, kiek teks „darbo” zonai, kiek daiktų sandėliavimui.

Tiesa, ne be reikalo sakoma, kad prieš kerpant reikia 9 kartus pamatuoti – o dar geriau, pamatuoti ir tuomet dar pasikonsultuoti su specialistais. Yra įmonių, kurios tiek teikia išsamias konsultacijas, tiek padeda susikurti savo individualų komplektą. Jei nedidelė erdvė atitinka įprastus standartus, visuomet patogiau pasirinkti jau suplanuotą virtuvės baldų kompoziciją, jei ne, teks įdėti kiek daugiau fantazijos ir sukurti viską iš dalių.

Spintelės – per mažai, o gal per daug?

Pastaruoju atveju, kai virtuvės komplektai „lipdomi” iš dalių, interjero dizainerių pastebimos kelios pagrindinės spintelių pasirinkimo klaidos, kurių ne taip ir sudėtinga išvengti.

1. Pasirenkamas per mažas spintelių kiekis – taip nutinka, kai norima išgauti minimalistinį interjerą ir neapsunkinti erdvės arba nuvertinamas turimų daiktų kiekis, matmenys. Norit palikti kuo daugiau matomo ploto, reikėtų atminti, kad daiktai, neturintys vietos, tikrai nenuves šio tikslo link. Patariama ieškoti sprendimo minimalistiniame dizaine, formose, neutraliose spalvose, tekstūrose.

2. Pasirenkamas per didelis spintelių kiekis – kartais, baiminantis dėl mažos erdvės ir kad visko nepavyks sutalpinti, nė nesivarginama tiksliai skaičiuoti. Taigi, užsakomas maksimalus spintelių kiekis, o sienas ir grindis dengia pustuščiai baldai.

Nėra universalaus tinkamo kiekio, yra tik tiek, kiek realiai reikia individualiai kiekvienam. Vienintelis kelias tai sužinoti – įvertinti tikruosius poreikius, išmatuoti dvejones keliančius daiktus.

Smulkmenos – kai regimas rezultatas maksimaliai išpildo lūkesčius

Šiandienos vartotojo lūkesčiai maksimaliai išpildyti tik tuomet, kai virtuvės komplekto dizainas yra ne tik funkcionalus, bet ir harmoningas, vientisas. Tai ypač svarbu mažoje erdvėje – čia juk itin paprasta sukelti „triukšmą” ir atskleisti nedidelės erdvės minusus. Ne be reikalo yra daug patarimų dėl faktūrų ar šviesių švelnių spalvų. Tačiau reikia pripažinti, kad kartais, nusižengus tokioms taisyklėms, sukuriamas išskirtinis ryškus dizainas. Tuomet kas svarbu?

Sakoma, jog esminiai čia yra sprendimai, kurie lemia vientisumą iki smulkmenų. Kaip, pavyzdžiui, „paslėpta technika”: įmontuojamas šaldytuvas, virtuvės baldo dizainą atitinkančios indaplovės durelės ir kita. Kai siekiama įpūsti kiek daugiau žaismo erdvėje, bet išlaikyti minimalistinį vaizdą, projektuotojai pateikia sprendimą – to paties dizaino, bet skirtingo gylio pakabinamos spintelės. Trūksta kelių lentynų? Galbūt jomis gali tapti pakabinamų spintelių viršus? Visa slypi detalėse!

„Nematomi” sprendimai

Išmanūs ir sumanūs sprendimai mažose erdvėse itin svarbūs – čia jie pridėtinę vertę kuria ne tik dėl papildomų funkcijų ar sukuriamos vietos, bet ir tiesioginės įtakos galutiniam regimam rezultatui. Žinoma, tai jau vieni paskutiniųjų žingsnių, tačiau itin svarbūs komfortui. Kaip, pavyzdžiui, papildomos lentynėlės, sukuriamos stalčių perskyros, stilingos talpos smulkiems daiktams, įrankiams, prieskoniams, specialus stovas aliejams, gėrimams, taurėms.

Pasiruošę naujiems vėjams virtuvėje? Maksimalaus erdvės išnaudojimo dilema neturi būti galvos skausmas, juk šiandien tiek daug sprendimų, galinčių įpūsti stilingų permainų ir naudingų kasdien funkcijų! Nežinote nuo ko pradėti ar kur ieškoti kokybiškų komplektų konkurencingomis kainomis? Atsakymus ir galbūt naują pradžią rasite čia: https://www.baldaipl.lt/baldai/virtuve/virtuves-baldu-komplektai

REKLAMA

Į viršų