Vandens siurbliai – kietas riešutas. Iš šono gali pasirodyti, kad viskas yra ganėtinai paprasta, tačiau klaida perkant (net ir maža) gali trukdyti kokybiškai ir komfortiškai gyventi arba eksploatuoti teritoriją. Dėl šios priežasties būtinas tikslumas ir užtikrintumas tada, kai bandoma išsirinkti vandens siurblį. Jums visada gali padėti patyrę pardavėjai/specialistai, tačiau šiame straipsnyje trumpai ir glaustai apžvelgsime tai, kaip reikėtų tinkamai rinktis vandens siurblį tvenkiniams.

Galingumas

Pirmasis parametras, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį yra galingumas. Jis matuojamas vatais arba kilovatais (galingesniems siurbliams). Sunku pasakyti apie jūsų tvenkiniui tinkamiausią galingumą, bet patarimus čia turėtų duoti prekybininkai, mat jie gali tinkamai įvertinti jūsų tvenkinio dydį, gylį ir taip parinkti siurblį.

Našumas

Našumas matuojamas litrais per minutę arba kubiniais metrais per valandą. Iš esmės vandens siurblio našumas yra pagrindinis jo efektyvumo įvertinimas. Kuo našesnis siurblys – tuo geriau, tačiau našumas didina kainą. Vėlgi, priklausomai nuo to, koks yra tvenkinio dydis, reikėtų rinktis atitinkamą siurblį. Pagal idėją tokio dažno vandens „apsikeitimo“, kaip kokiame baseine ir nereikia, bet pats telkinys, tikriausiai, didesnis.

Gamintojas

Geras gamintojo vardas ir reputacija yra tikrai svarbūs dalykai, tačiau jie nėra ir neturėtų būti vieninteliai, lemiami faktoriai pasirinkimo metu. Nors į gero gamintojo produkciją tikrai verta atkreipti dėmesį, bet tvenkinyje svarbus patikimumas ir našumas, o ne gražūs logotipai ar paveikslėliai.

Kaina

Tikėkitės kelis šimtus eurų siekiančių išlaidų. Didesniam tvenkiniui negu įprasta, gali reikėti ne vieno siurblio arba labai galingo įrenginio, todėl išlaidos gali perkopti ir tūkstantį eurų, tačiau vienas išcentrinis, nardinamas, vidutinio našumo siurblys turėtų kainuoti tarp 200 ir 600 eurų.

Į viršų