Pasibaigus statybų darbams visuomet tenka pasvarstyti, kur dėti statybines šiukšles: jei jas išmesite neleistinose vietose, galite užsitraukti tikrai nemenką baudą, todėl galite rinktis vieną iš dviejų išeičių – savarankišką šiukšlių išvežimą į specialias aikšteles, arba šį rūpestį galite patikėti atliekas tvarkančioms bendrovėms. Nors gali atrodyti, kad savarankiškai išvežti statybines šiukšles yra gerokai pigiau, tačiau gana dažnais atvejais paaiškėja, kad pigiau yra kreiptis į atliekas tvarkančias bendroves. Pasirinkus pastarąją galimybę statybinės atliekos yra išvežamos tam tikru jūsų sutartu laiku, todėl jūs galėsite sutaupyti tikrai nemažai laiko. Šiukšlių išvežimo paslaugas šiandien siūlo tikrai nemažai bendrovių, tad gana dažnu klausimu tampa tai, kurią jų pasirinkti. Priimti sprendimą galėsite gerokai paprasčiau, jei atsižvelgsite į keletą svarbių kriterijų, taigi, kaip išsirinkti atliekas tvarkančią kompaniją?

Pasidomėkite, kokios konkrečios paslaugos yra teikiamos

Nors statybinių atliekų išvežimas gana dažnai atrodo kaip visiškai elementari paslauga, tačiau ji gali būti teikiama labai skirtingomis sąlygomis. Statybinės atliekos gali būti išvežamos specialiuose konteineriuose, maišuose ar tiesiog surenkamos specialia technika iš statybų aikštelės. Šiandien vis dažniau nusprendžiama pasirinkti būtent konteinerių nuomą: tokia galimybė ne tik leidžia greičiau sutvarkyti aikštelę, bet taip pat padeda paprasčiau rūšiuoti šiukšles. Kadangi konteineriuose sukauptos statybinės šiukšlės yra surūšiuotos, tokių atliekų perdirbimas tampa paprastesnis (būtent todėl tokių šiukšlių supirkimo kaina neretai yra mažesnė).

Palyginkite įvairių bendrovių nustatytus įkainius

Nors šiukšlių išvežimo kaina visada priklauso nuo to, koks yra šiukšlių kiekis, kokiu būdu šiukšlės buvo sukauptos (atliekos konteineriuose, maišuose ar tiesiog sukauptos į krūvą) bei nuo kitų veiksnių, tačiau preliminarias teikiamų paslaugų kainas įprastai galima rasti tiesiog apsilankius paslaugų teikėjų internetinėse svetainėse. Skirtingų kompanijų nustatyti įkainiai gali net labai skirtis, tad norėdami sutaupyti pinigų paprasčiausiai galite palyginti, kokias kainas yra nustačiusios skirtingos bendrovės, ir tai jums padės priimti tinkamiausią sprendimą.

Kaip apie atliekas tvarkančias bendroves atsiliepia klientai?

Taip pat labai svarbu ir tai, kad atliekas tvarkanti bendrovė būtų tikrai patikima, tad galite įvertinti, kaip apie šių paslaugų teikėjus atsiliepia klientai. Aktualios informacijos galėsite rasti tiesiog internetinėje erdvėje: čia rasite atsiliepimų bei rekomendacijų, tad rasti geriausius pasirinkimus tikrai nebus keblu. Visada svarbu būti užtikrintiems, kad statybinės atliekos bus tvarkomos sąžiningai, todėl neskubėkit priimti sprendimo, ir pirmiausia įsitikinkite, kad tam tikra bendrovė yra tikrai patikima.

Apie statybines atliekas skaitykite svarista.lt svetainėje.

Į viršų