Šiandien apsaugos kamerų pasirinkimas yra tikrai nemažas, todėl dažnam vartotojui kyla klausimas, į ką vertėtų atsižvelgti ieškant pačių geriausių pasirinkimų. Nors dalykų, kuriais vertėtų pasidomėti renkantis šią produkciją, yra ganėtinai daug, tačiau šįkart aptarkime, kokio tipo apsaugos kameros galėtų geriausiai pasiteisinti – IP, analoginės ar Wi-fi.

Analoginės apsaugos kameros

Analoginės  kameros yra gaminamos pagal senesnes ir pigesnes technologijas, tačiau jos yra naudojamos iki šių dienų. Tokios kameros nepasižymi pakankamai didele raiška, todėl apie tokį pasirinkimą pasvarstoma vis rečiau.

IP kameros

IP kameros paskutiniu metu sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Jos užtikrina kur kas detalesnį vaizdą nei analoginės kameros, todėl jos gali užtikrinti kur kas paprastesnį nusikaltėlių identifikavimą. Nors tokios stebėjimo kameros yra brangesnės, tačiau į jas investuoti tikrai verta – vaizdo stebėjimas tampa kur kas paprastesnis ir patogesnis, o kameros įrengimas reikalauja gerokai mažiau pastangų.

HD-SDI kameros

Tokio tipo apsaugos kameros dažniausiai yra naudojamos senų vaizdo stebėjimo sistemų atnaujinimui (panaudojami seniau išvedžioti koaksialiniai kabeliai). HD-SDI kameros yra pigesnės už IP kameras, todėl jos neretai yra pasirenkamos kaip šios galimybės alternatyva. HD-SDI kameros palaiko 1080p vaizdo perdavimą net iki 500 metrų atstumu, todėl tokios kameros puikiai pasiteisina ir tada, kai reikia stebėti gana didelį plotą apimančią teritoriją.

Wi-fi kameros

Iš esmės tai yra IP kameros, kurios turi Wi-fi funkciją. Pagrindinis tokio pasirinkimo privalumas – gerokai paprastesnis įrengimas (nereikia išvedžioti signalą perduodančių kabelių). Šio tipo kameras galima jungti prie vaizdo įrašymo įrenginių arba prijungti prie interneto maršrutizatoriaus – pasirinkus pastarąją galimybę stebimi vaizdai gali būti peržiūrimi naudojantis kompiuteriu arba išmaniuoju telefonu.

Apsaugos kameros internetu

Šiandien ypatingai didelį produkcijos pasirinkimą galime rasti internetinėje erdvėje. Nusprendus pasirinkti tokį kameros įsigijimo būdą galima sutaupyti ne tik laiko, bet taip pat ir pinigų: internetinėse parduotuvėse siūlomų kamerų kainos įprastai yra mažesnės nei fizinėse pardavimo vietose, o prekių įsigijimui dažniausiai prireikia ne daugiau nei poros laisvų minučių. Jei nesate užtikrinti, kad tam tikras pardavėjas jus dominančią produkciją siūlo pačiomis geriausiomis kainomis, visada yra galimybė palyginti skirtingų pardavėjų nustatytus įkainius, ir tai tikrai gali padėti paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą. Jei nesate užtikrinti, kokia apsaugos kamera galėtų geriausiai pateisinti jūsų lūkesčius, galite susisiekti su pardavėjais, kurie tikrai duos naudingų patarimų, ir padės išsirinkti tinkamiausią apsaugos sistemą.

Apie apsaugos kameras plačiau skaitykite Ekskomisarų biuro svetainėje.
 
 

Į viršų