tv

Daugelio žmonių diena prasideda įsijungiant televizorių, dažno ir vakaras baigiasi juo. Taigi televizoriai yra svarbi mūsų gyvenimo dalis kaip ir bet kuri kita įranga, kuria mes naudojamės. Kadangi prie televizoriaus praleidžiame tikrai nemažai laiko, svarbu ypač tinkamai įvertinti visus kriterijus tam, kad išsirinktumėte tinkamiausią variantą.

Dažniausiai žmonės renkasi televizorių pagal gamintoją ir kainą. Šiais laikais yra didelė televizorių įvairovė. Galima rinktis pagal kiekvieno skonį ir turimas pajamas. Nebūtinai labai brangiai kainuojantys televizoriai gali būti geriausi ir atitikti jūsų lūkesčius ir atvirkščiai – už tikrai prieinamą kainą galima įsigyti tikrai puikų televizorių.
Nuo ko pradėti renkantis televizorių? Pirmiausia turite nuspręsti, kiek pinigų galite skirti pirkiniui. Tada pagal turimas pajamas rinktis televizorių, atitinkantį Jūsų poreikius. Svarbu žinoti, kur televizorių statysite: ar tai bus nedidelė patalpa, pvz., virtuvė, o galbūt didesnė erdvė tokia kaip miegamasis ar svetainė. Taigi apžvelgsime pagrindinius kriterijus.
• Įstrižainė. Dažniausiai didesnės įstrižainės televizoriai statomi ten, kur yra didesnė erdvė. Kadangi kuo televizoriaus įstrižainė didesnė, tuo didesnis turi būti ir žiūrėjimo atstumas. Beje, jei televizorius bus statomas tam tikroje ertmėje, nepamirškite, jog reikia palikti bent 15 cm iš visų pusių ventiliacijai.
• Ekrano tipas. Žinome, kad yra trys ekranų tipai – LCD, PLAZMA IR LED. Kiekvienas jų turi jiems būdingas savybes, todėl pagal jas ir reikėtų rinktis. Pvz., jeigu norite žiūrėti televizorių bet kokiu kampu, galite rinktis PLAZMA televizorių.
• Ekrano skiriamoji geba. Nemažiau svarbus dalykas yra televizoriaus skiriamoji geba, kuri lemia vaizdo kokybę. Kuo didesnė skiriamoji geba, tuo rodomas vaizdas yra ryškesnis.
• Papildomos funkcijos. Žinome, kad dabartiniai televizoriai skirti ne tik filmams ar laidoms žiūrėti. Per šiuolaikiškus televizorius galite klausytis muzikos įrašų, peržiūrėti nuotraukas, taip pat televizorius gali būti naudojamas kaip kompiuterio ekranas. Aišku, reikia įsitikinti, ar tokiomis funkcijomis naudositės. Jei taip – tiktų televizorius su optiniais jungimo kabeliais.
Taigi aišku, jog televizoriai skirti ne tik pramogai, bet yra ir svarbi mūsų buities dalis. Todėl rinkdamiesi televizorių savo namams, nuspręskite, ko iš tiesų Jums reikia. Nepasikliaukite tik pirmu įspūdžiu, o pasistenkite išsiaiškinti viską, kas Jums įdomu.

tv2

Į viršų