11-09-2015 02

Nieko keisto, kad siuntinių pervežimas pastaruoju metu yra itin daug dėmesio susilaukianti paslauga. Daugelis lietuvių emigruoja į Jungtinę Karalystę, Norvegiją ar kitas Europos šalis. Taigi, nusiųsti dovanėlę savo artimiems žmonėms galite tik pasinaudodami siuntinių pervežimo paslaugomis. Siuntinių pervežimas dažniausiai vyksta mikroautobusais, į kuriuos galima sutalpinti tikrai nemažai, o ir siuntos pristatomos gana greitai. Įprastai, siuntinių pervežimo įmonės vykdo reisus vieną kartą per savaitę, nors yra įmonių, kurios veža siuntinius net kelis kartus per savaitę.

Populiariausios siuntinių pervežimo įmonės yra tos, kurios siūlo palyginti nebrangias kainas už siuntimą. Dažniausiai, tai įmonės, kurios kursuoja kartą per savaitę, taip pat dažniausiai šios įmonės siūlo nemenką papildomų paslaugų pasirinkimą, pavyzdžiui, labai populiarios sandėliavimo paslaugos. Jeigu neturite tinkamos įrangos siuntų pervežimui, taip pat gali būti nuomojami arba parduodami stelažai. Be abejo, įprastai pervežėjai siūlo ir daugiau papildomų paslaugų pagal konkrečius klientų poreikius.

Populiariausia siuntimo šalis – Didžioji Britanija
Pasidomėjus šiuolaikine siuntinių ir krovinių gabenimo rinka, paaiškėjo, kad dažniausiai siuntiniai ir nekomerciniai kroviniai keliauja į Didžiąją Britaniją. Galbūt tai nėra keista, žinant, kad toje šalyje gyvena apie trečdalis milijono lietuvių. Visgi, ši šalis turi tam tikrus įstatymus, kurie nurodo, ką galima ir ko tikrai negalima vežtis į Didžiąją Britaniją. Taigi, pateiksime jums šį sąrašą, kad būtų aišku, kuriuos siuntiniukus jūsų artimieji tikrai gaus, o kurių geriau net nebandyti siųsti.
Nors šis sąrašas yra pritaikytas Didžiajai Britanijai, galima drąsiai sakyti, kad panašūs įstatymai galioja ne tik ten, bet ir visoje likusioje Europoje, todėl šis sąrašiukas bus naudingas ir siunčiant siuntinius arba keliaujant į kitas Europos šalis.
Aštrūs daiktai, šaltieji ginklai. Nėra abejonės, kad į Didžiąją Britaniją tikrai negalėsite nusiųsti peilių ar kitų labai aštrių daiktų. Tokie daiktai gali sukelti nepasitikėjimą muitinėje, todėl jeigu nupirkote savo giminaičiui virtuvinių peilių rinkinį, perduoti jo tikrai negalėsite.
Šaunamieji ginklai, fejerverkai, įvairi pirotechnika. Suprantama, būna, kad žmonės legaliai įsigyja ginklus, tačiau tai dar tikrai nereiškia, kad galėsite šį ginklą pervežti į Didžiąją Britaniją. O kalbant apie degančias ir sprogstančias medžiagas – nėra jokių šansų, todėl nepirkite dovanų fejerverkų ar panašios pirotechnikos, nes ji tiesiog bus konfiskuota prie muitinės.
Į Didžiąją Britaniją negalėsite įsivežti alkoholio, tačiau galite įsivežti kelis blokus cigarečių. Be abejo, tik tokiu atveju, jeigu jūsų turimos cigaretės turi banderoles, tai yra, legalios. Kitu atveju – jos taip pat bus konfiskuotos.
Yra apribojimų dėl augalų ir gyvūnų. Pamatysite, jog retai kuri pervežimo įmonė užsiima gyvūnų pervežimu, nors geriau paieškoję, galite kažką rasti. Taip pat ir su augalais – tikrai ne kiekviena siuntinių pervežimo ir krovinių gabenimo įmonė leis vežti gėles ir augalus, tad jums taip pat reikės ilgiau paieškoti.
Apskritai kalbant, siuntinių pervežimo paslaugos ir sandėliavimas gerokai atpigo, jeigu lygintume tai, kokios rinkos kainos buvo prieš penkerius metus, tad nieko keisto, kad šios paslaugos vis populiarėja. Žinoma, dėl didelių emigracijos rodiklių, šios paslaugos turi didelę paslaugą.

 

Į viršų