11-09-2015 01

Įdomu tai, kad pirtis kubilas buvo išrasta užsienyje, tačiau žvelgiant į lietuviškas sodybas ir privačių namų kiemus, atrodo, jog kubilo turėjimas – tai lietuviška tradicija. Visgi, kad ir kiek daug būtumėte girdėję apie kubilus, jeigu dabar ketinate pirkti kubilą į savo sodybos kiemą, jums vertėtų paskaityti šį straipsnį – mes pateiksime svarbiausią informaciją, kurią verta žinoti apie kubilus.

Trijų tipų kubilai
Visų pirma, reikėtų žinoti, kad kubilas gali būti trijų tipų. Trumpai aprašysime juos visus.

1) Medinis kubilas – dažniausiai galima pastebėti, kad kubilai yra gaminami iš spygliuočių. Pavyzdžiui, turbūt pigiausias variantas būtų įsigyti kubilą, pagamintą iš eglės, tačiau ekspertai tvirtina, kad kokybės atžvilgiu geriau rinktis maumedžio kubilą. Maumedis kokybėje turi pranašumą, kadangi jo spalva gerokai ilgiau išsilaiko, o ši mediena yra kur kas atsparesnė drėgmei bei supuvimui. Kalbant apie medinius kubilus, egzistuoja ir brangesnė jų klasė – tai iš lapuočių arba jau apdorotos medienos pagaminti kubilai. Ąžuolas bei uosis yra gana atsparūs drėgmei, toks kubilas suteiks jūsų sodybos interjerui išskirtinį dizainą. Visgi, ekspertai tikina, kad renkantis iš brangesnių kubilų, verta pagalvot apie apdorotos medienos variantą – tuomet jūsų kubilas bus maksimaliai atsparus vandeniui ir įvairioms bakterijoms. Negana to, kubilo nereikės impregnuoti. Turbūt nėra jokia paslaptis, kad iš natūralaus medžio pagamintas kubilas reikalauja priežiūros, kadangi dažnai naudojant kubilą, susidaro įvairios medienos reakcijos su vandeniu, kubilas gali pradėti pūti. Taigi, kuo geriau prižiūrėsite, tuo ilgiau šis malonumų šaltinis tarnaus. Visgi, dar ilgiau jis tarnaus, jeigu bus pagamintas iš apdorotos medienos, kuri turi pačias geriausias atsparumo savybes.

2) Plastikinis kubilas – tai yra dažniausiai brangesnis variantas nei medinis, tačiau tiems, kurie nenori įtemptai prižiūrėti savo kubilo, čia gali būti pats geriausias sprendimas – nors iš išorės jis atrodys taip pat kaip kubilas iš medienos (kadangi iš išorės būtent mediena dažniausiai pagražinami plastikiniai kubilai), jo vidus nepūva, yra visiškai atsparus vandeniui, kubilą galėsite išleisti bei įleisti kada tik panorėsite ir dėl to neteks patirti jokių sunkumų. Visgi, norėdami tokio kubilo, pasiruoškite didesnėms kainoms nei perkant medinį kubilą. Iš esmės, toks kubilas reikalaus kur kas mažesnės priežiūros, nors atrodys taip pat natūraliai, kaip ir medinis kubilas, kadangi dabar gamintojai stengiasi plastikinius kubilus visuomet gražiai apdailinti mediena.

3) Trečiasis pasirinkimas – nerūdijančio plieno kubilas. Iš tiesų, tai turbūt brangiausi kubilai, jeigu skaičiuotume vidutinę kainą. Tačiau įdomiausia tai, kad ir šie kubilai atrodo panašūs į medinius. Iš išorės – medinė apdaila, o viduje – nerūdijantis plienas, kuris kubilui suteikia ilgaamžiškumo. Negana to, šį kubilą bus taip pat lengva prižiūrėti kaip ir plastikinį kubilą. Daugelis žmonių, įsigiję nerūdijančio plieno kubilą, taip pat teigia, kad jis greičiau įšyla.
Neabejojame, kad pirtis kubilas yra puiki pramoga ir atrakcija, patiksianti ne tik jūsų šeimos nariams, bet ir svečiams. Taigi, norėdami, kad kubilas suteiktų daugiausiai malonumo, pasirinkite ne tik gražų, bet ir patogų kubilą bei nepamirškite, kad jame neturėtų būti ankšta – vidutiniškai, žmonės perka 190 -200 cm skersmens kubilus.

 

Į viršų