Renkantis iš kokios medžiagos statyti terasą derėtų pagalvoti ne tik kaip gera bus joje vakaroti, bet ir įvertinti kiek priežiūros reikės pačiai terasai. Įsirengiant terasas žmonės vis dažniau vietoje natūralios medienos renkasi medžio-plastiko kompozito (angl. WPC – wood plastic composite) lentas. Šios terasinės lentos apjungia geriausias plastiko ir medienos savybes, todėl pasižymi patvarumu, lengva priežiūra ir estetišku vaizdu. Pateiksime 9 svarbiausius šios kompozito terasos privalumus.

  • Lengvas įrengimas

Medžio-plastiko kompozito lentas yra paprasta montuoti, todėl šį darbą galėsite atlikti ir savarankiškai. Mėgstantiems meistrauti tai puiki galimybė sumažinti terasos įrengimo sąmatą.

terasa 2

  • Medienos estetika

Kompozito lentos gali būti lygios arba su medžio raštą imituojančią faktūra. Pastarasis variantas patiks natūralios medienos estetiką vertinantiems žmonėms. Medienos raštus atkartojančios kompozito lentos kurs jaukų įspūdį, tačiau nebus tokios reiklios priežiūrai, kaip natūrali mediena.

  • Nešerpetoja ir nepalieka rakščių

Iš medžio-plastiko kompozito pagamintų lentų paviršius neskilinėja ir nešerpetoja, todėl ant jų drąsiai galite vaikščioti basomis. Ši savybė ypač aktuali, jei auginate mažus vaikus, kurie dar ropoja ar aktyviai susipažįsta aplinka. Galite būti ramūs, kad kompozito terasoje nebus pavojaus įsivaryti rakštį nei jums, nei mažiesiems smalsučiams.

  • Neslystantis paviršius

Lietuvoje net vasarą netrūksta lietingų dienų. Pliaupiant liūčiai vargu ar norisi leisti laiką terasoje, tačiau lašnojant nedideliam lietui būna gera išeiti į lauką atsigaivinti. Kompozito lentų paviršius net sušlapęs išlieka neslidus, todėl galėsite saugiai išeiti į terasą net per lietų, nesvarbu ji bus su pastoge ar be.

  • Atsparumas drėgmei

Kompozito terasa sėkmingai atlaikys ne tik vasaros lietų, tačiau ir lietingus rudens periodus bei žiemos sniegą. Drėgmė nedaro jokios žalos medžio-plastiko kompozito lentų būklei ir kokybei. Nėra jokio pagrindo nerimauti dėl puvimo rizikos.

  • Atsparumas UV spinduliams

Medinei terasai neigiamo poveikio gali padaryti ne tik drėgmė, tačiau ir tiesioginiai saulės spinduliai. Medžio kompozito lentos yra visiškai atsparios neigiamam UV spindulių poveikiui. Net ilgesnį laiką švitinant saulei terasos paviršius išlaikys visas geriausias savo savybes, o spalva nė kiek neišbluks.

  • Nereikalauja priežiūros

Įsirengus WPC kompozito terasą jums nebereiks kiekvieną sezoną skirti laiko jos priežiūrai – dažymui, impregnavimui ar beicavimui. Tai reiškia, kad turėsite dar daugiau laiko maloniam laisvalaikiui terasoje.

terasa 3

  • Paprasta palaikyti švarą

Kompozitų lentų atsparumas drėgmei bei temperatūros svyravimams sąlygoja labai paprastą terasos priežiūrą. Dulkėms ir nešvarumams nuplauti jums neprireiks jokių specialių priemonių – pakaks vandens, šepečio ir įprastų buityje naudojamų valiklių. Jei norite greitesnio proceso ir didesnio efekto – pasitelkite aukšto slėgio plovimo įrangą. Drąsiai naudokite šį valymo būdą, nes nerizikuosite pažeisti lentų struktūros ar atsparumo.

  • 100% perdirbama medžiaga

Kompozito terasa patiks ir darniu vystymusi bei aplinkos gerove susirūpinusiems žmonėms – WPC lentos yra 100% perdirbama medžiaga.

Dar daugiau kompozito terasinių lentų privalumų sužinosite apsilankę ONEWOOD oficialaus platintojo svetainėje https://www.kompozitas.eu.

REKLAMA

Į viršų