Baldų rinkimasis – tai nemažai laiko ir dėmesio reikalaujantis procesas. Dažniausiai norisi išsirinkti optimaliausią kainos ir kokybės santykį atitinkančius pirkinius, kad neišleidžiant didelės pinigų sumos, baldai būtų ne tik stilingi, patogūs, bet ir tarnautų ilgai. Todėl renkantis baldus, rekomenduojame neskubėti ir skirti daugiau laiko paieškoms – taip būsite tikri, kad rasite geriausiai jūsų poreikius atitinkančius baldus, už kuriuos nepermokėsite. O šiame straipsnyje dalinamės patarimais, į ką atkreipti dėmesį, renkantis baldus, kad išvengtumėte nusivylimo.

Kaip išsirinkti virtuvės baldus

Vienas iš svarbiausių faktorių, renkantis virtuvės baldus – ta jų funkcionalumas. Daugelis šeimų itin daug laiko praleidžia būtent virtuvėje: gamina kartu maistą, pietauja, vakarieniauja ir t.t. neretai būtent virtuvė tampa visos šeimos susibūrimo vieta. Tad itin svarbu, kad joje esantys baldai būtų patogūs bei funkcionalūs.

Virtuvėje tenka sutalpinti nemažai buitinės technikos, tokios, kaip viryklė, šaldytuvas, mikrobangų krosnelė ir t.t., tad renkantis baldus, iš karto atkreipkite dėmesį, ar liks pakankamai vietos. Galite iš karto rinktis virtuvės baldus, su įmontuojama buitine technika – taip galėsite būti tikri ne tik dėl to, kad visa reikiama technika tilps, bet ir dėl to, kad virtuvė išlaikys vizualinė vientisumą.

Nepamirškite, kad įprastai virtuvėje yra laikoma ir daug įvairių maisto gaminimo rakandų, prietaisų bei įrankių – tad įsitikinkite, kad pasirinkame baldų komplekte bus pakankamai vietos (spintelių, stalčių) visiems jiems susidėti. Ne paskutinėje vietoje turėtų būti ir medžiagos, iš kurių bus gaminami paviršiai. Rinkitės tokias medžiagas, kurias būtų lengva nuvalyti ir prižiūrėti, mat virtuvėje tą daryti teks itin dažnai.

Kaip išsirinkti svetainės baldus

Renkantis svetainės baldus, svarbu atkreipti dėmesį į jų funkcionalumą bei patogumą. Svetainė – tai vieta, kurioje sutinkami svečiai, kur leidžiami vakarai su šeima – todėl būtent komfortas yra vienas iš pagrindinių faktorių, renkantis baldus. Didžiąją baldų dalį, ko gero, daugeliu atvejų sudarys minkštieji baldai: foteliai, sofos, pufai. Rinkitės tokius, kurie bus patogūs bei lengvai prižiūrimi. Tai itin aktualu, jei turite ar planuojate turėti mažų vaikų.

Kaip išsirinkti vaikų kambario baldus

Vienas iš dažniausių klausimų, dėl kurių tenka sukti galvą, renkantis vaikų baldus – tai jų ilgaamžiškumas. Norisi, kad perkami baldai būtų ilgalaikė investicija, bet vaikai auga, todėl jei perkate baldus penkiamečio kambariui – įvertinkite šį faktorių, kad po metų ar dviejų tie baldai bus tiesiog per maži. Norint išvengti šios situacijos – rinkitės transformuojamus baldus, kuriuos, bėgant metams, galėsite pritaikyti pagal vaiko ūgį, pavyzdžiui, stalą ir kėdę, kurių aukštis gali būti reguliuojamas

Vis dėlto, kone pagrindiniu faktoriumi, renkantis baldus, lieka jo gamintojas. Renkantis baldus pagal gamintoją, galite paieškoti kitų pirkėjų atsiliepimų apie jį, ir taip kur kas lengviau įvertinti, ar konkretaus baldų gamintojo gaminių kokybė atitiks jūsų poreikius. O visus baldų gamintojus galite itin greitai ir lengvai rasti įmonių kataloge visalietuva.lt: https://www.visalietuva.lt/imones/baldai/siauliuose

Į viršų