Dingus elektrai mes visada labai laukiame jos sugrįžimo, kadangi labai sunku rasti alternatyvios veiklos, kai mikrobangų krosnelė, kavos aparatai ir net televizorius neveikia. Na, žinoma, vasaros metu tai nėra didelė problema, kadangi net ir vėlai vakare nesušalsite išėję į kiemą, o tuo pačiu dar galėsite ir vieną kitą uogą suvalgyti.

Tačiau vos atsiradus elektrai mes vėl grįžtame prie darbų, kuriais užsiėmėme prieš tai. Kitaip sakant - grįžtame į kasdienį gyvenimą.

Ar kada pagalvojote, kiek daug laiko sutaupote dėka įvairiausios buitinės technikos? Įdomu, kurie prietaisai padarė didžiausią įtaką?

Dulkių siurblys - švarūs namai vos per kelias minutes

Kiekvienas norime gyventi švarioje ir gaivioje aplinkoje, tačiau namų ruošos darbai tikrai nėra pats širdžiai maloniausias užsiėmimas. Tai atlikti greičiau padeda dulkių siurblys - nerealus prietaisas laiko taupymui.

Norėdami įsivaizduoti, kiek dulkių siurblys yra naudingas, pagalvokite, kiek laiko užtruktunkate namų ruošą atlikti dulkių siurbliu? Neabejojame, kad vos per pusvalandį pasirūpinate visais kambariais ir netgi jų baldais.

O dabar pabandykite užmiršti dulkių siurblį ir visas dulkes namie tiesiog sušluoti, sukabinti ir išmesti. Negana to, naudodami mažesnį šepetį išvalykite ir tarpus už baldų bei po jais. O kur dar patys baldai? Iš jų dulkių šepečiu gi neištrauksite.

Taigi, galima nesunkiai susidaryti bendrą vaizdą, kiek laiko namuose jums sutaupo dulkių siurblys.

Mikrobangų krosnelė - visada tik šiltas maistas

Kad ir ką bevalgytumėte, kad ir ką begertumėte - mikrobangų krosnelė užtikrina, kad visą maistą ir gėrimus galėtumėte suvartoti karštus net ir tada, kai labai skubate.

Kiek kartų jus yra išgelbėjusi mikrobangų krosnelė, kai skubėdami į darbą šaldytuve randate vakarykštį omletą, kurį pašovę į mikrobangų krosnelę vos porai minučių suvalgėte lyg ką tik iškeptą?

Kiekvienoje maisto parduotuvėje galite rasti ir daugybę pilnai paruoštų užkandžių, kuriuos prieš vartojant tereikia pasišildyti.

Žinoma, viską galima atlikti ir keptuvėje ar puode. Tačiau mikrobangų krosnelė turi dvi neaplenkiamas savybes - greitis ir paprastumas. Būtent todėl jos tokios aktualios ir naudojamos ne tik visuose namuose, tačiau ir įvairiausiose įstaigose bei parduotuvėse.

Mikrobangu krosnele

 Shutterstock.com nuotr.

Lygintuvai leidžia pasipuošti nepriekaištingais rūbais

Kaip atrodytų jūsų marškiniai darbe, jeigu namuose neturėtumėte lygintuvo? Taip, vaizdelis būtų nekoks, todėl lygintuvai taip pat puikuojasi šiame sąraše.

Kai kurių rūšių rūbai niekada neišdžiūva taip, kad atrodytų puikiai. Juos visada reikia išlyginti prieš nešiojimą, todėl lygintuvai ne tik sutaupo marias laiko, bet ir neleidžia jums atrodyti taip, lyg pastarosiomis naktimis būtumėte miegoję vilkėdami savo puošniausius rūbus.

Nors pirmieji lygintuvai buvo pradėti naudoti dar XVII amžiuje, šiomis dienomis jų veikimas ir naudojimas yra žymiai efektyvesnis, spartesnis ir saugesnis. Gi karšta anglimi įkaitinami lygintuvai tikrai nebūtų pats patogiausias pasirinkimas šiandien.

Iš tikrųjų netgi būtų sunku palyginti gyvenimą naudojant ir nenaudojant lygintuvo, kadangai lygintuvai naudojami jau šimtus metų ir be jų pasaulyje viskas labai pasikeistų.

Virduliai - karštas vanduo ir jokios ugnies

Pirmieji elektriniai virduliai buvo parduodami jau 1893 metais. Žinoma, tuomet jie buvo labai primityvūs ir stipriai skyrėsi nuo šiuolaikinių virdulių.
Iki tol vanduo buvo užverdamas tik ugnies pagalba, o elektros ir vandens susiejimas virtuvėje tikrai neatrodė saugus.

Šiandien elektriniai virduliai yra labai populiarūs, labai pigūs ir labai naudingi. Tiesa, didžioji dalis namų šeimininkių mėgsta klasikinius virdulius, kurie naudojami ant viryklės. Tačiau elektriniai virduliai yra aktualūs dėl paprastumo ir greitumo, todėl jie dažniausiai naudojami visur, kur nėra viryklės - turizme, darbe, studentų bendrabučiuose bei daug kitų vietų - dabar virduliai gali būti naudojami net ir automobiliuose!

Kavos aparatai - kiekvieno kavos mėgėjo pagalbininkas arba svajonė

Pradėkime nuo to, kad kavos aparatai gali būti labai įvairūs, todėl ir jų kaina svyruoja nuo kelių iki kelių tūkstančių eurų - taip, skirtumas tikrai toks didelis. Bet, žinoma, skiriasi ir funkcijų kiekis ir kokybė.

Pavyzdžiui, brangūs kavos aparatai gali paruošti kone visas jums žinomas kavos rūšis naudojant jums palankiausią paruošimo būdą. Taip pat juose rasite ir tokias funkcijas, kaip automatinis plovimas, šildomas paviršius puodeliui ar kavos malūnėlis. Tuo tarpu pigiausi kavos aparatai tiesiog sumaišo vandenį su kavos milteliais, kai kurie dar ir gali pastoviai palaikyti jūsų norimą kavos temperatūrą.

Taigi, ištikimas kavos mėgėjas, kuris žino ko nori, puikiai supranta, kad kavos aparatai namuose kiekvieną rytą ne tik leidžia mėgautis nepakartojamu kavos skoniu, bet ir sutaupo marias laiko.

kavos aparatai

 1a.lt nuotr.

Rinkitės tai, ko jums reikia

Visi šie prietaisai ir pagalbininkai labai gundo įvairių funkcijų gausa, kad kartais netgi norisi paaukoti šiek tiek daugiau pinigų, kad dar gautumėte ir papildomų funkcijų, kurios atrodo žavingai ir "kada nors galbūt pravers".

Pirkdami bet kokį buitinės technikos prietaisą neskubėkite ir nebūkite vedami užsidegimo įsigyti "čia ir dabar". Nuspręskite, kokie yra jūsų poreikiai, kokios yra jūsų galimybės. Taip neapsikrausite nereikalingais prietaisais ir funkcijomis, kurių turbūt taip ir nepanaudosite.

Na o visas prekes rasite internetinėje parduotuvėje 1a.lt!

Į viršų