Šaltajam sezonui pasiruoškite iš anksto. Saugokite savo namų šilumą ir žiemą pasitikite jaukiuose namuose. Norintiems pažaboti vėją ir šalčius „IK verslo grupė“ bendrovė turi puikų pasiūlymą!

Šios įmonės komanda atlieka langų ir durų sandarumo reguliavimo, guminių tarpinių keitimo į vokiškas „Schlegel“ firmos poliuretano tarpines, ventiliacijos vožtuvų (išspręsite patalpų vėdinimo problemas) įstatymo darbus.

Kodėl rasoja langai?

Viena iš priežasčių – nepakankamas patalpų vėdinimas. Patalpose susidaro drėgmės perteklius. Patalpos turi būti vėdinamos 24 val. per parą, o ne kaip daugelis mano – 10–15 min. per dieną. Dėl drėgmės pertekliaus ir prastos ventiliacijos patalpose atsiranda pelėsis, pradeda kauptis bakterijos. Neišvėdintos patalpos turi įtakos ir miego kokybei.

Efektyvus patalpų vėdinimas padeda išvengti pelėsio. Geriausias pigus ir lengvas pasirinkimas norint pagerint patalpų ventiliaciją – oro pritekėjimo langų vožtuvai. Vožtuvai yra lengvai montuojami, atstoja langų orlaides ir veikia labai efektyviai, išlaikydami aukštą patalpų oro kokybę ir kartu sureguliuodami santykinę oro drėgmę. Kiekvienoje patalpoje rekomenduojama įmontuoti po vieną ventiliacinį vožtuvą, kurį bet kada mechaniškai galima uždaryti, jei patalpoje pasidaro per šalta.

Oro pritekėjimo langų vožtuvai yra lengvai montuojami. Tai – puiki priemonė, atstatanti oro apykaitą, neleidžianti suprastėti oro kokybei, apsauganti nuo santykinio oro drėgnumo padidėjimo patalpose, vandens garų kondensato susidarymo ir pelėsio. Sureguliavę drėgmės lygį patalpose stiprinsite savo imuninę sistemą ir taip išvengsite virusinių bei kitų ligų: astmos, sauso kosulio, nemigos, alergijų, kvėpavimo takų infekcijų, bei pagerinsite miego kokybę. Drėgnos patalpos, pelijančios sienos, rasojantys langai taip pat bus pamiršti.

LANGŲ PRIEŽIŪRA IR GEDIMAI

Reguliavimas – kada reikia ir kas daro įtaką?

Lango varčios reguliavimas – būtinas servisas, norint, kad langas stovėtų tiesiai bei būtų sandarus, „šiltas“. Sezonų kaita yra temperatūrų skirtumas. Kaitinant tiesioginei saulei ar spaudžiant šaltukui, metalinės ir plastikinės langų konstrukcijos plečiasi ir traukiasi.

Laikui bėgant lango stakta bei varčia šiek tiek išsikreipia. Tokių pakrypimų galimybė labai priklauso ir nuo langų dydžio. Kuo langai didesni (ir sunkesni), tuo labiau jie yra linkę išsikreipti, „nusėsti“.

Langų išsikreipimams/deformacijoms įtakos taip pat turi ir spalva. Kuo tamsesnė lango apdaila, tuo labiau lango konstrukcija reaguoja į tiesioginius saulės spindulius. Šie lango konstrukcijų pakrypimai dažniausiai yra nežymūs, net gali būti nepastebimi plika akimi. Tačiau jie gali daryti įtaką lango varstymui ir sandarumui.

Kada reikia reguliavimo? Ogi tada, kai varstant langą varčia kliūva į staktą arba uždarius langą nėra sandarumo.

Langai turi būti tiesūs, nekliūti į staktą, sandariai prisispausti prie staktos. Tai padaryti būtina du kartus per metus: artėjant žiemai labiau prisukti, o jai pasibaigus – šiek tiek atleisti.

KODĖL LANGO RĖME LAIKOSI VANDUO ?

Kiekviena lango rėmas turi drenažines angas. Jas reikia kartkartėmis išvalyti. Jei tai nedaroma, jos užsikemša. BŪTINA patikrinti lango vandens nubėgimo sistemą.

Norint saugoti šilumą namuose, būtina atkreipti dėmesį į lango varčios ir rėmo tarpines.

Guminių tarpinių eksploatacijos laikas yra 3–5 metai. Vėliau jos tampa neefektyvios ir praleidžia šaltį, triukšmą ir dulkes. Netinkamai eksploatuojama guminė tarpinė praranda elastingumą, sukietėja, yra lengvai paveikiama temperatūrų kaitos: dėl karščio prisilydo prie langų profilio, dėl šalčio suskilinėja ir sukietėja, todėl lango izoliacinės medžiagos sandarumas sumažėja, padidėja triukšmas, sklindantis iš lauko.

Guminei tarpinei reikia papildomos priežiūros – reikalinga restauracija bent porą kartų per metus. Kai guminė tarpinė tampa kieta, ji nebėra efektyvi. Tik minkštos ir elastingos tarpinės gali užtikrinti šilumos ir garso izoliaciją. Jei vasarą varčia mažiau spausis prie rėmo, ilgiau tarnaus tarpinės, nes vasara jos įkaista ir būdamos pernelyg stipriai suspaustos gali nebeatsistoti į savo poziciją, prikepa prie rėmo.

Kasmet tarpinės vis kietėja, jos gali pradėti skeldėti – vadinasi, prastėja ir jų izoliacinės savybės. Nesuteptos judančios lango rėmo detalės gali sulūžti, ypač jei joms užsikirtus rankena stipriai paspaudžiama. Tarpines būtina sutepti du kartus per metus – rudenį ir pavasarį. Pavasarį – kad vasarą nuo karščio neprikeptų, o rudenį – kad žiemą neprišaltų. Tam, kad langas būtų tinkamai ir lengvai varstomas, reikia kartą per metus ištepti jas rekomenduojamu tarpinių tepalu.

Vokiškų tarpinių privalumai

Vokiškai „Schlegel“ firmos tarpinei suteikiama 5 metų garantija. Tarpinė nepraranda savo izoliacinių savybių daugiau nei 21 metus. Šiai tarpinei nereikia papildomos priežiūros visą eksploatacijos laikotarpį. Žemas šilumos laidumo koeficientas (K) – 0,033w/mk.

Tarpinė atspari ultravioletiniams saulės spinduliams, šalčiui, karščiui (nereikalingas tarpinių tepimas, restauravimas), cheminiams valikliams, todėl jums nebereikės perstatinėti furnitūros į vasaros ir žiemos režimus.

Siekiant kiek įmanoma ilgiau eksploatuoti langus ar balkono duris, svarbus kasmetinis ar net dažnesnis profilaktinis tvarkymas. Iš būtinų kasmetinių darbų tai yra rėmų valymas, tarpinės ir judančių, tarp jų ir vidinių, mechanizmų sutepimas bei varčios reguliavimas. Judančias dalis rekomenduojama sutepti 2 kartus per metus.

Taip pat UAB „IK Verslo grupė“ atlieka priešgaisrinių dūmų detektorių montavimo darbus bei minkštųjų baldų ir kilimų sausą bei cheminį valymą kliento namuose.

„IK verslo grupė“ – Žalgirio g. 8, Šiauliai; tel.: 8 672 41 971, 8 616 86 099; www.verslogrupe.lt

IK

REKLAMA

Į viršų