Nuo 2018 metų gegužės 1 d. Lietuvos gyventojams privaloma įsirengti autonominius dūmų detektorius. To reikalauja įsigaliojantys teisės aktai.

Šiuo metu dūmų detektorius turi tik 16 proc. šalies gyventojų. Detektorius yra nesudėtingas: jis nesudėtingai montuojamas ant lubų ir saugo didelį plotą – jeigu jam netrukdo konstrukcijos ir pertvaros.

Privačiuose namuose, kuriuos šildo patys savininkai, rekomenduojama įsirengti ir smalkių detektorius. Dūmų detektorių nerekomenduojama įrengti virtuvėje, nes jie gali suveikti nuo garų ar gaminamo maisto. Rekomenduojama dūmų detektorius įrengti koridoriuje ir miegamosiose patalpose bei daugiabučių namų laiptinėse.

Žmonės vis tebemąsto: šitiek metų išgyvenau ir nieko, išgyvensiu dar tiek pat. Deja, toks mąstymas klaidingas, nes gaisro pavojaus nuspėti neįmanoma.
Statistikos duomenimis, 2017 m. nakties metu Lietuvoje žuvo 54 žmonės. Lietuvoje kasmet per gaisrus žūsta apie 100 žmonių.

UAB „IK Verslo grupė“ pasiruošusi jums pagelbėti ir sumontuos autonominius dūmų bei smalkių detektorius. Vieneto kaina su montavimu – 20 eur. Statant tris ir daugiau taikoma 15 proc. nuolaida. Suteikiama 2 metų garantija. Tarnavimo laikas – 10 metų ir daugiau.
Tel. 8 616 86 099.

IK

 

Užsak. Nr. 133

Į viršų