Remontuojant arba statant būstą, neišvengiamai prireikia naujų baldų. Kiekvienuose gyvenamuosiuose namuose ar biuruose vieni pagrindinių baldų yra spintos, stalai bei kėdės. Jie naudojami ne tik darbo erdvėse, bet ir virtuvėje, todėl yra neatsiejami nuo bet kokios paskirties patalpos interjero. Stalų ir kėdžių parinkimas dažniausiai ilgai netrunka, o didesnį galvos skausmą sukelia spintos, nes rinkoje yra siūlomas ypač platus jų asortimentas. Spintos gali būti pagamintos individualiu užsakymu arba renkantis iš jau pagamintų modelių. Į spintas talpinami lauko drabužiai, avalynė ar kiti vietos neatradę daiktai kaip patalynė, rankšluosčiai, todėl vienas svarbiausių kriterijų, renkantis šį baldą - talpumas. Vienas populiariausių sprendimų, kurį jau daug metų renkasi vis daugiau butų ir biurų savininkų – spintos stumdomomis durimis. Šios pasižymi tyliu veikimu, funkcionalumu bei kokybiškumu. Interjero dizainerio apsilankymas gyvenamajame name ar biuro patalpose, medžiagų parinkimas spintai pagaminti, jos spalva, modelis ir kiti faktoriai nulemia galutinę spintos kainą. Neturint reikiamo pinigų kiekio, tačiau esant būtinybei atnaujinti būstą ar biuro patalpas, visuomet gali padėti paskola, apie kurios sąlygas daugiau informacijos rasite čia. Taigi, dėl kokių priežasčių namų gyventojai ir biurų darbuotojai renkasi spintas stumdomomis durimis ir į ką atsižvelgti, jas renkantis?

Norint įsigyti kokybišką ir patvarią spintą, didelį dėmesį rekomenduojama atkreipti į jos konstrukciją. Stumdomų durų konstrukcijos spintos neužima papildomos namų erdvės, nes jų durys atsiveria į šoną, o ne į išorę, kaip varstomų durų spintos. Jeigu spinta statoma nedidelio ploto erdvėje, varstomų durų spinta vizualiai sumažina kambario erdvės įspūdį. Dėl šios priežasties vis daugiau žmonių renkasi spintas stumdomomis durimis, kurios yra tinkamos bet kokio dydžio kambariams ar biuro patalpoms. Aliuminio sistemos, ratukų guolis užtikrina baldo ilgaamžiškumą, sistemingą ir tylų spintos darbą, o tai ypač patogu namuose auginant mažus vaikus, kuriuos spintų varstymo garsai gali trikdyti, neleisti užmigti ir pan.

Spintos stumdomomis durimis gali būti tokių formų kaip kampinės ar sieninės. Pagal individualų užsakymą gaminamą spintą galima pasirinkti norimos spalvos, raštų, dydžio, su veidrodžiu ar be jo. Vaikų kambariui rekomenduojamos ryškios spintos, kurios taip pat gali būti papuoštos vaikų mylimų personažų herojais ar kitais piešiniais. Tokios spintos vaikų kambariui suteikia jaukumo, žaismingumo įspūdį ir tampa jo akcentu. Biuro erdvėms rekomenduojamos neutralių, pastelinių spalvų spintos, kurių populiariausi pasirinkimai yra balta, juoda ir pilka spalvos. Jeigu spinta reikalinga namų erdvei, interjero dizaineriai miegamajame kambaryje ir prieškambaryje rekomenduoja rinktis pastelines arba žemės spalvas. Tuo tarpu svetainėje spinta gali tapti kambario akcentu, todėl šioje erdvėje siūloma rinktis netradicinės formos, spalvos ar tam tikrais piešiniais išmargintą baldą.

Dar vienas svarbus aspektas prieš užsisakant spintą – gerai apgalvoti, kiek lentynų, pakabų, stalčių norėsite, kad spinta talpintų. Kadangi kiekvienais metais daiktų, ypač auginant vaikus, tik daugėja, spintą rekomenduojama užsisakyti erdvesnę ir talpesnę. Jeigu tinkamai apgalvosite, koks kiekis drabužių, avalynės, daiktų bus talpinama spintoje, taps lengviau įgyvendinti gaminamos spintos idėją. Funkcionali spinta leidžia ne tik patogiai sutalpinti visą garderobo turinį, bet ir patogiai reikiamus daiktus pasiekti. Projektuojant spintos modelį galima pasirinkti permatomų stalčių idėją, kuomet bus aiškiai matomas visos spintos turinys, o taip pat rekomenduojama pamatuoti turimų ilgiausių drabužių ilgį tam, kad būtų parinktas tinkamas spintos kabyklų aukštis, o sukabinti drabužiai nesiektų žemės.

Į viršų