UAB „ Verslo grupė“ specialistai pataria apie elektros instaliaciją namuose. Dauguma žmonių dar nesusimąsto dėl elektros instaliacijos. Vieni galvoja, kad nelaimės juos aplenks, kiti – kad gali patys tai sutvarkyti.

Jei vis dėlto nuspręsite imtis elektros instaliacijos darbų, tokiu atveju, turite bent šiek tiek išmanyti apie elektrą. Svarbu iš anksto numatyti, kur ir kokie prietaisai bus pajungti.

Pavyzdžiui, į virtuvę turėtų būti atvestas storesnis kabelis, nes ten naudojami tokie didelės galios įrenginiai kaip mikrobangų krosnelė, virdulys, indaplovė ir t. t.

Geriau įrengti 3-4 elektros lizdus nei vėliau tampyti ilgintuvus prietaisams. Elektros nuotėkio rėlė yra privalomas elementas, jeigu naudojate džiovyklę ar automatinę skalbyklę. Kai nėra rėlės, lieka tik vienas žingsnis nuo nelaimės. Kadangi vis dar vyrauja senos statybos namai, tai daugelis žmonių net nežino, jog tokia rėlė būtina ir privaloma.

Senos statybos namų laiptinėse įrengtose elektros skydynėse vis dar yra įmontuoti tarybinių laikų automatiniai jungikliai, kurie taip pat kelia grėsmę.

Automatiniai jungikliai gali neatitikti prietaisų galios. Jei įjungus elektros prietaisus kaista elektros kištukai ar lizdai, užuodžiamas svylančios gumos, plastiko kvapas, sklindantis iš elektros lizdų, tai yra vienas is ženklų, kad laikas susirūpinti elektros instaliacija.

Taip pat, dažnai žmonės pamiršta pasirūpinti savo saugumu įsirengti automatinius gaisro detektorius, kurie montuojami tiek butuose, tiek individualiuose namuose.
Žmonėms, kurie neturi reikiamų žinių, nerekomenduojama taisyti elektros instaliacijos. Elektros instaliacijos tvarkymo darbus patikėkite specialistams.

Mūsų specialistai Jums pagelbės. Dirbame visoje Lietuvoje. Tel. 8 616 86 099, 8 604 18 095.

Užsak. Nr. 672

Į viršų